Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 215 (5422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şase apartamente au fost afectate de explozia de la Piteşti

Şase apartamente au fost afectate de explozia produsă, ieri dimineaţă, la Piteşti, în urma căreia o fetiţă a murit carbonizată, iar o femeie a suferit arsuri pe aproape jumătate din suprafaţa corpului, potrivit unei estimări preliminare valoarea pagubelor ridicându-se la circa 55.000 de euro.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, deflagraţia a provocat avarii în locuinţa femeii unde s-a produs explozia şi în alte cinci apartamente, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, a declarat că Primăria a oferit locuinţe pentru următoarea perioadă tuturor familiilor afectate, însă doar două dintre ele au ales să locuiască în apartamentele puse la dispoziţie de edili, celelalte optând să stea temporar la rude sau la prieteni.

"Primăria a oferit locuinţe pentru următoarea perioadă tuturor celor cinci familii afectate,două dintre ele au acceptat să stea, este vorba de apartamente care nu erau locuite, situate pe aceeaşi scară, dar la niveluri neafectate de explozie, iar trei locatari au ales să stea o perioadă pe la rude sau prieteni",, a declarat Pendiuc.

Primarul Piteştiului a spus că a fost făcută evaluarea pagubelor, dar nu s-a putut acţiona rapid pentru reparaţi deoarece urmează să vină asiguratorul pentru a evalua situaţia.

"Acoperişul blocului a fost şi el parţial afectat de flăcări, este vorba de şarpantă situată în zona apartamentului unde a explodat, iar o constatare a specialiştilor arată că ignifugarea realizată profesionist a limitat foarte mult proporţiile deflagraţiei urmate de incendiu. În acest moment, la etajul al patrulea, ultimul şi la mansardă nu este electricitate în apartamente, ci doar pe holul scării blocului, urmând ca echipele Electrica să intervină după încheierea anchetei poliţiştilor şi pompierilor militari care urmează să stabilească dacă suspiciunea folosirii instalaţiei de gaz pentru umflarea baloanelor este cauza exploziei", a mai declarat primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc.

O explozie urmată de un incendiu s-a produs, duminică dimineaţă, la etajul al patrulea al unui bloc de locuinţe sociale din cartierul Războieni al municipiului Piteşti, cel mai probabil în timp ce femeia care se afla în garsonieră încerca să umple baloane cu heliu folosind o instalaţie de gaze improvizată, posibil o butelie.

În urma deflagraţiei şi incendiului, o femeie de 53 de ani, Piluţa Vasile, care ar fi umplut baloane cu heliu pe care le vindea în târguri, a suferit arsuri de gradele 1 şi 2 pe 45 la sută din suprafaţa corpului, iar 12 adulţi şi doi copii au fost intoxicaţi cu fum. În cursul după-amizeii de duminică, femeia a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul de Arşi din Capitală.

Ulterior, în timpul intervenţiei, o fetiţă de şapte ani a fost găsită moartă de către pompieri în locuinţa unde s-a produs explozia, copila fiind descoperită sub un obiect de mobilier.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase apartamente au fost afectate de explozia de la Piteşti.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şase apartamente au fost afectate de explozia de la Piteşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei