Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 215 (5422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă a Poliţiei Gorj în cazul morţii la naştere a unui bebeluş, la SJU Târgu Jiu

Poliţiştii gorjeni fac cercetări într-un caz privind moartea la naştere a unui bebeluş, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, după ce tatăl copilului a depus o plângere în acest sens susţinând că este vorba despre "o dovadă clară de incompetenţă".

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Romina Dochian, ancheta este efectuată sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cătălin Mogoş, tatăl bebeluşului, a declarat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-a produs decesul copilului pe care îl aştepta de opt ani, moartea având loc în condiţiile în care, până acum, toate analizele medicale arătau că fătul a evoluat normal şi că era sănătos.

"Doctorul care s-a ocupat de caz mi-a omorât copilul. Până am venit la spital am plătit din buzunarul nostru analize şi ecografii ca să ne asigurăm că totul este în regulă şi toţi medicii ne-au asigurat că sarcina a evoluat bine. Aici nimeni nu a făcut însă nimic. La ora 22.00 au venit şi ne-au spus doar că a murit copilul, dar fără să ne spună şi de ce. Nu se poate aşa ceva, e o dovadă clară de incompetenţă", a declarat Cătălin Mogoş.

Acesta susţine că soţia sa, în vârstă de 30 de ani, nu a fost supusă unei intervenţii de naştere prin cezariană mai devreme şi, în aceste condiţii, medicii au intervenit prea târziu, deşi lui îi spuneau că nu sunt probleme.

Bărbatul a anunţat Poliţia în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi a depus o plângere, solicitând deschiderea unei anchete.

Medicul care s-a ocupat de naşterea respectivă, dr Viorică Tabacu, a menţionat corespondentului MEDIAFAX că nu face nicio declaraţie de presă cu privire la cele întâmplate. El a precizat că doar purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare va comunica informaţii pe această temă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Maria Gridan, a declarat că, luni, va fi declanşată o anchetă administrativă pentru a se afla ce s-a întâmplat în legătură cu acest caz.

"Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu nu va proteja şi nu va acoperi nicio abatere de la conduita medicală, de la etica medicală şi de la lege", a declarat Gridan.

Trupul neînsufleţit al bebeluşului a fost depus la Serviciul de Medicină Legală Gorj, luni urmând să fie efectuată şi necropsia, rezultatele fiind trimise apoi poliţiştilor care fac cercetări în acest caz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchetă a Poliţiei Gorj în cazul morţii la naştere a unui bebeluş, la SJU Târgu Jiu.
 Vizualizări articol: 315 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anchetă a Poliţiei Gorj în cazul morţii la naştere a unui bebeluş, la SJU Târgu Jiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei