Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 214 (5421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În acest an se vor achiziţiona 600 de microbuze şcolare, deşi necesarul ar fi mai mare

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat, vineri, la Buzău, unde a participat la inaugurarea unei şcoli reabilitate cu fonduri europene, că anul acesta se vor achiziţiona 600 de microbuze şcolare, deşi necesarul ar fi mai mare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit ministrului Educaţiei, calculele din teritoriu au arătat că ar fi nevoie de 600 până la 900 de microbuze şcolare pentru elevii care fac naveta.

Ministrul Educaţiei a adăugat că banii pentru aceste achiziţii au fost identificaţi în bugetul de stat şi că în prezent au loc procedurile în vederea organizării licitaţiei.

"Anul trecut, au fost achiziţionate 186 de microbuze, necesarul de anul acesta este de 600 - 900 de microbuze, depinde cum evaluezi. Am identificat în bugetul statului 76 de milioane de lei pentru 600 de microbuze. Ministerul Dezvoltării a parcurs toate etapele pentru ca documentaţia asociată licitaţiei să fie pe site şi urmează licitaţia propriu-zisă, sperăm să nu avem probleme cu această licitaţie, să nu fie întreruperi şi în câteva luni să avem microbuzele", a declarat, vineri, la Buzău, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Sursa citată a adăugat, în acelaşi context, că de acum încolo microbuzele vor sta în sarcina autorităţilor locale.

"Legat de aceste microbuze avem elemente importante de noutate: în acest moment, microbuzele sunt fie la şcoală, şi nu au şofer sau combustibil, fie la primărie. Premierul a decis ca microbuzele să fie gestionate de autorităţile locale, de acum încolo vom şti foarte clar cine are responsabilitatea gestionării acestor microbuze", a spus Pricopie.

Judeţul Buzău ar avea nevoie de 22 de microbuze şcolare pentru ca numărul elevilor nevoiţi să facă naveta ca să ajungă la şcoală să se reducă simţitor.

"Am dat la mister necesarul de microbuze, 22, şi este în curs de desfăşurare o licitaţie, urmând a ne fi repartizat fie lotul integral, fie o parte, după achiziţionare. Se intenţionează la nivel naţional achiziţia a 600 de microbuze. E o prioritate acest lucru, însă tot vor mai fi copii care fac naveta din cauza infrastructurii. La Nehoiu, în zona Mlăjet, de pildă, se ajunge doar cu căruţa şi sunt probleme pentru copiii din clasele V-VIII", a declarat, joi, şeful ISJ Buzău, Dumitru Ene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În acest an se vor achiziţiona 600 de microbuze şcolare, deşi necesarul ar fi mai mare.
 Vizualizări articol: 1235 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
În acest an se vor achiziţiona 600 de microbuze şcolare, deşi necesarul ar fi mai mare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei