Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 209 (5416)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 300 de bucureşteni au participat în Parcul Izvor la protestul faţă de problema maidanezilor

Peste 300 de persoane  au participat ieri, în Parcul Izvor din Bucureşti, la un protest referitor la problema câinilor vagabonzi, cerând ridicarea acestora de pe străzile Capitalei, pentru siguranţa locuitorilor.

Participanţii, de toate vârstele, au venit cu pancarte pe care sunt scrise mesaje printre care "A.S.P.A., asumă-ţi!", "Nu sunt hrană pentru câini!", "Strada mea nu e coteţ" şi "Vrem «legea lui Ionuţ»!".

La protest au fost aduse, de asemenea, fotografii ale primarului general Sorin Oprescu şi ale edililor de sector, cu mesajul "Asumă-ţi!", precum şi pancarte cu poza lui Ionuţ Anghel - copilul de patru ani decedat după ce a fost muşcat de câini vagabonzi în Capitală -, cu mesajul "De ce?".

Prin acest protest, participanţii cer autorităţilor să ia măsuri imediate şi eficiente pentru asigurarea dreptului la viaţă şi siguranţă, într-un oraş "liber" de câini vagabonzi.

Ei scandează, printre altele, "Fără referendum!", cu referire la scrutinul privind eutanasierea câinilor fără stăpân, iniţiat de Oprescu.

Organizatoarea protestului, Nadine Apostolescu, a venit la protest cu un tricou negru pe care este scris mesajul "Aşa NU. Nu se mai poate!".

Printre participanţi se numără şi părinţii lui Ionuţ Anghel, mama acestuia declarând că vor veni la toate manifestaţiile ce au legătură cu cazul copilului lor. "Nu prea putem să vorbim. Venim de la cimitir acum. Am venit să o susţin pe Nadine, am spus că susţinem orice campanie care are legătură cu cazul nostru", a declarat Andreea Felicia Anghel.

Potrivit autorităţilor, pentru acest protest au fost mobilizaţi 100 de jandarmi.

Acţiunea este autorizată de Primăria Capitalei, între orele 11.00 şi 14.00, ca urmare a unei cereri depuse de Nadine Apostolescu în 4 septembrie. Aceasta a afirmat că, după anunţarea protestului, ar fi primit mesaje de ameninţare.

La protest şi-au anunţat participarea şi reprezentanţii comunităţii online a părinţilor şi cei ai asociaţiei Pro Civilizaţie Secolul 21.

Un alt protest referitor la problema câinilor fără stăpân a fost autorizat pentru luni 9 septembrie, între orele 18.00 şi 19.45, tot în alveola de la Parcul Izvor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 300 de bucureşteni au participat în Parcul Izvor la protestul faţă de problema maidanezilor.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 300 de bucureşteni au participat în Parcul Izvor la protestul faţă de problema maidanezilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei