Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 208 (5415)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Între 8-14 septembrie

Patrimoniul din Bucovina, promovat de Radio România şi Radio Rai din Italia

Patrimoniul spiritual, istoric şi cultural al Bucovinei, cunoscută mai ales pentru mănăstirile medievale incluse în patrimoniul UNESCO, va fi promovat de Societatea Română de Radiodifuziune şi de Radio Rai, serviciul public din Italia, în perioada 8 - 14 septembrie.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Societatea Română de Radiodifuziune (SRR), Radio România va realiza, împreună cu Radio Rai, serviciul public din Italia, un proiect editorial comun dedicat patrimoniului spiritual, istoric şi cultural al Bucovinei, cunoscută mai ales pentru mănăstirile medievale incluse în patrimoniul UNESCO.

Proiectul se va derula în perioada 8 - 14 septembrie, în contextul evenimentelor dedicate celei de-a 85-a aniversări de la prima emisiune a Radio România, şi va avea loc sub patronajul Autorităţii Naţionale pentru Turism, al Ambasadei Italiei la Bucureşti, cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava şi în colaborare cu Comunitatea Italofonă de Radioteleviziune.

Proiectul radiofonic "Drumul fagilor în Bucovina" are ca model "Radiopelerinajele" serviciului public din Italia, realizate în Europa în ultimii zece ani de jurnalistul şi scriitorul Sergio Valzania, directorul adjunct al Radio Rai, cel care a ales România de data aceasta.

În 2012, Radio România, prin Radio România Internaţional, membru asociat al Comunităţii Italofone de Radioteleviziune, a participat pentru prima dată la un astfel de proiect al Radio Rai, intitulat "La Via Francigena del Sud - Roma - Gerusalemme" şi în 2013 la seria de emisiuni "Via Tolosana - spre Santiago, pe drumul trubadurilor".

Cele două servicii publice de radio consideră că un astfel de program radiofonic itinerant dedicat Bucovinei poate aduce o contribuţie substanţială la consolidarea schimburilor culturale dintre cele două ţări, legate de o relaţie specială, datorită moştenirii latine comune, precum şi numeroasei prezenţe a românilor în Italia şi a italienilor în România.

Emisiunile realizate de directorul adjunct al Radio Rai, Sergio Valzania, şi Iuliana Anghel, realizator - coordonator al emisiunilor în limba italiană la Radio România Internaţional, vor fi difuzate de canale ale Radio Rai, RaiWebRadio şi Radio România. În acest pelerinaj, jurnaliştii vor fi însoţiţi şi de un funcţionar al Ambasadei Italiei la Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patrimoniul din Bucovina, promovat de Radio România şi Radio Rai din Italia.
 Vizualizări articol: 919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Patrimoniul din Bucovina, promovat de Radio România şi Radio Rai din Italia5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei