Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 207 (5414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mobilizare online pentru mitingul "anti-maidanezi", inclusiv pe pagina de Facebook a mamei lui Ionuţ

Anunţul de mobilizare la mitingul "anti-maidanezi" care va avea loc vineri în Capitală a fost preluat inclusiv pe pagina de Facebook a mamei copilului decedat după ce a fost muşcat de câini vagabonzi, unde a fost postat şi un mesaj privind garantarea integrităţii fizice prin Constituţie.

Pe contul Andreei Felicia Anghel apare, astfel, un mesaj legat de organizarea unui miting "anti-maidanezi și, în același timp, de susținere a familiei copilului ucis de maidanezi", de către asociaţia Pro Civilizație Secolul 21, vineri, de la ora 19.30, în Piaţa Romană din Capitală.

"Vrem ridicarea definitivă a câinilor maidanezi de pe stradă! Haideți sa ne strângem cât mai mulţi, vineri, în Piaţa Romană, începând de la ora 19,30 până la ora 21,30 - la un miting autorizat, pentru a cere factorilor de decizie (Guvern, Parlament, primării) să ia măsuri imediate și eficiente pentru asigurarea dreptului la viaţă, linişte şi siguranţă pentru noi şi familiile noastre! Nu mai vrem copii mutilaţi şi ucişi de câini fără stăpân! Nu mai vrem să fim terorizaţi de câini maidanezi (...)! Băiețelul de patru ani nu e primul copil ucis. Mâine, copilul oricăruia dintre noi se poate afla în pericol", se precizează într-un anunţ postat de Pro Civilizație Secolul 21, aflat şi pe pagina mamei lui Ionuţ, însoţit de o fotografie a acestuia.

Până la ora difuzării acestei ştiri, peste 2.100 de persoane îşi anunţaseră prezenţa la miting, pe site-ul de socializare.

Pe de altă parte, comunitatea online a părinţilor anunţă, la rândul său, o acţiune de protest, vineri, de la ora 19.00, în Piaţa Romană din Capitală, în memoria lui Ionuţ Anghel şi a tuturor persoanelor muşcate sau atacate de câini maidanezi, cerând autorităţilor să ia măsuri imediate şi eficiente pentru asigurarea dreptului la viaţă şi siguranţă.

Tot pe pagina de Facebook a Andreei Felicia Anghel a fost postat un mesaj în care aceasta se referă la articolele din Constituţie prin care este garantată integritatea fizică şi psihică a unei persoane.

"Să citim puţin Constituţia României. Articolul 1 aliniatul 5 si Articolul 22 Aliniatul 1 si 2. Aş vrea să înţeleg cum se garantează «integritatea fizică şi psihică a unei persoane» din moment ce haitele sălbatice de bestii ucid fiinţe lipsite de apărare!?!?", se arată în postarea de pe site-ul de socializare al Andreei Felicia Anghel.

Mama copilului de patru ani ucis de câini vagabonzi invocă, în postarea sa, articolul 1, alineatul 5, din legea fundamentală, care prevede că "în România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie", şi articolul 22, alineatele 1 şi 2, potrivit cărora "dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate" şi "nimeni nu poate fi supus torturii şi nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant".

Cântăreaţa Nadine, care a venit joi la înmormântarea lui Ionuţ, a spus că va organiza duminică un protest, în Parcul Izvor, faţă de problema câinilor maidanezi. Ea a făcut apel la cei care vor ajunge la protest să nu fie băuţi şi nici să nu vină cu bâte ca să dea în câini.

Nadine a criticat ideea organizării unui referendum local privind eutanasierea câinilor maidanezi, arătând că vor fi cheltuiţi nişte bani, iar apoi vor avea motiv să dea vina pe cetăţeni, deşi autorităţile trebuie să îşi asume o decizie.

Ionuţ Anghel, copilul de patru ani care a murit după ce a fost muşcat de câini vagabonzi în Capitală, a fost înmormântat, joi după-amiază, la Cimitirul Sfânta Vineri din sectorul 1, după ce cortegiul funerar a fost însoţit, în drumul de la biserică, de zeci de persoane

Copilul a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, pe un teren privat din apropierea Parcului Tei. Fratele lui Ionuţ, în vârstă de şase ani, care era împreună cu acesta, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat miercuri că municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea câinilor vagabonzi şi va face, legat de această problemă, "exact ceea ce vrea populaţia".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mobilizare online pentru mitingul "anti-maidanezi", inclusiv pe pagina de Facebook a mamei lui Ionuţ.
 Vizualizări articol: 933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Mobilizare online pentru mitingul "anti-maidanezi", inclusiv pe pagina de Facebook a mamei lui Ionuţ4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei