Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 203 (5410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Elena Băsescu a născut, sâmbătă noapte, o fetiţă

Fiica preşedintelui Elena Băsescu a născut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o fetiţă, la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală, în prezent atât mama, cât şi copilul fiind în stare bună, potrivit unor surse medicale citate de stirileprotv.ro.

Elena Băsescu a născut, la ora 3.30, prin cezariană, o fetiţă în greutate de 2.715 grame şi 47 de centimetri, la Spitalul Universitar din Capitală, potrivit unui comunicat al unităţii medicale.

Ea a fost internată sâmbătă, în cadrul Clinicii de Obstetrica Ginecologie a spitalului, fiind în a 35-a săptămână a sarcinii.

Primul copil al Elenei Băsescu şi, în acelaşi timp, primul nepot al preşedintelui, a venit pe lume în ziua în care mama împlineşte un an de la căsătorie.

 

Băsescu: Am primit nobilul titlu de bunic; nepoţica e sănătoasă, deja a supt

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la ieşirea din Spitalul Universitar, unde fiica sa, Elena, a născut o fetiţă, că este bucuros că a primit "nobilul titlu de bunic", iar nepoţica sa, despre care a spus, râzând, că seamănă cu el, este sănătoasă şi "deja a supt".

Preşedintele a spus că este bucuros, împreună cu soţia sa, Maria, şi cu cealaltă fiică, Ioana.

Băsescu a spus că naşterea a fost prematură, copilul fiind aşteptat peste trei săptămâni, dar doctorii au decis că este mai bine ca operaţia să aibă loc la acest moment.

"Am primit nobilul titlu de bunic", a spus Băsescu, precizând că fiica sa, Elena, şi soţul acesteia, Bogdan, vor alege numele copilului.

Întrebat dacă şi-a văzut nepoţica, Băsescu a răspuns: "E, cum să n-o văd, am ţinut-o şi în braţe".

El a adăugat că sentimentul este extraordinar, precizând că nepoţica a primit la naştere nota 9.

Întrebat cu cine seamănă copilul, Băsescu a răspuns: "Cu mine, sigur. Se vede, că s-a şi grăbit să iasă".

El a spus că nu ştie cine vor fi naşi. "Mă bucur că e sănătoasă, că a supt deja, ceea ce e foarte bine", a spus Băsescu, precizând că medicii au spus că fiica sa va mai rămâne în spital "două-trei zile".

Preşedintele a vizitat-o, duminică, pe fiica sa, Elena, la Spitalul Universitar, după ce aceasta a născut o fetiţă. Băsescu a stat la spital, împreună cu soţia şi cu cealaltă fiică, Elena, în jur de o oră.

 

O fotografie cu Băsescu ţinându-şi în braţe nepoţica a fost postată pe Facebook

O fotografie în care şeful statului apare ţinându-şi în braţe nepoţica a fost postată, duminică, pe contul de Facebook "Alături de preşedintele nostru", la scurt timp după ce Traian Băsescu şi-a vizitat fiica, pe Elena Băsescu, la Spitalul Universitar.

Preşedintele poartă un halat alb, îşi ţine în braţe nepoţica şi priveşte spre aparatul de fotografiat.

 

Nicolăescu: Putem asigura orice naştere

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, duminică, la şcola de vară a PNL, răspunzând unei întrebări legate de faptul că fiica şefului statului, Elena Băsescu, a ales să nască într-un spital de stat, că sistemul sanitar românesc este capabil să asigure, azi, orice fel de naştere.

"Sistemul sanitar românesc este un sistem care poate asigura toate serviciile medicale pe care cetăţenii români le doresc sau de care cetăţenii români au nevoie. Sistemul sanitar românesc astăzi este capabil să asigure orice fel de naştere pentru orice fel de copil, inclusiv prematuri. Ştiţi foarte bine că avem multe maternităţi modernizate, avem multe altele în lucru pentru modernizare, care pot oferi condiţii normale oricărui cetăţean", a spus Nicolăescu.

El a precizat că nu a fost informat despre faptul că Elena Băsescu a ajuns de urgenţă la spital. "V-aş întreba de ce să fiu informat? Nu ştiu (de pregătiri speciale, n.r.) nu e problema mea. Avem manageri de spitale, de secţii. Probabil, ca fiecare pacient, a avut un medic cu care s-a consultat toată perioada sarcinii, şi-a programat când a avut nevoie să nască, deci mi se par lucruri absolut fireşti. Şi orice femeie responsabilă are grijă şi de ea şi de copilul pe care îl va aduce pe lume. Deci nu sunt lucruri ieşite din comun, sunt lucruri absolut normale", a spus Nicolăescu.

Întrebat dacă există un protocol special, fiind vorba de fiica şefului statului, care să prevadă şi pregătirea unui spital de rezervă şi dacă au existat astfel de pregătiri la spitalul Polizu, Nicolăescu a răspuns: "Un asemenea protocol nu există".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elena Băsescu a născut, sâmbătă noapte, o fetiţă.
 Vizualizări articol: 943 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Elena Băsescu a născut, sâmbătă noapte, o fetiţă3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei