Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 202 (5409)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alexandru Arşinel a fost supus unui transplant de rinichi: "Închipuiţi-vă că un om se naşte din nou"

Actorul Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti, a suferit, joi, un transplant de rinichi, la un spital din Cluj-Napoca, informează un comunicat al instituţiei de spectacole pe care acesta o conduce.

"Închipuiţi-vă că un om, la o anumită vârstă, se naşte din nou. Această operaţie îmi prelungeşte viaţa în modul cel mai decent", a declarat actorul pentru MEDIAFAX.

Acesta a mărturisit că a început să aibă probleme renale în urmă cu zece ani, dar nu a ajuns la stadiul de a face dializă.

"Când ajungi la dializă, trei sferturi din viaţa ta se petrec în spital, lucru pe care l-aş fi suportat cu greu, aşa cum Toca (regizorul Alexandru Tocilescu, n.r.) nu a suportat", a adăugat Alexandru Arşinel.

Actorul a povestit că s-a întâlnit cu prof. univ. dr. Mihai Lucan şi, după ce i s-au făcut analize, a fost pus pe o listă de transplant. Joi, la o zi după ce a fost anunţat că a fost găsit un rinichi compatibil pentru el, actorul a mers la Cluj-Napoca, unde a fost supus complicatei intervenţii chirurgicale de transplant.

Operaţia a fost efectuată cu succes la Cluj-Napoca de echipa condusă de reputatul prof. univ. dr. Mihai Lucan, şeful Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal de la Cluj şi şeful catedrei de Urologie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu".

"Ţin să mulţumesc din tot sufletul echipei conduse de profesorul Mihai Lucan şi, bineînţeles, lui personal, omul căruia îi datorez de ieri, viaţa", a declarat actorul, vineri dimineaţă, într-un comunicat remis MEDIAFAX de instituţia de spectacole pe care o conduce, Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti.

Arşinel a mai declarat pentru MEDIAFAX că va mai sta internat la Cluj-Napoca încă două săptămâni, pentru a asigura ceea ce el a numit, cu umor, "familiarizarea musafirului", după care va fi sub tratament medicamentos timp de 3-4 luni, dublat cu vizite la medicul care l-a operat.

Actorul a declarat că plănuieşte să revină pe scenă în octombrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandru Arşinel a fost supus unui transplant de rinichi: "Închipuiţi-vă că un om se naşte din nou".
 Vizualizări articol: 805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alexandru Arşinel a fost supus unui transplant de rinichi: "Închipuiţi-vă că un om se naşte din nou"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei