Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 201 (5408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Poziţia copilului" şi "Despre oameni şi melci", la Festivalul de Film de la Haifa

"Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, şi "Despre oameni şi melci", de Tudor Giurgiu, vor fi proiectate la Festivalul Internaţional de Film de la Haifa, care se va desfăşura în perioada 19 - 28 septembrie, informează Institutul Cultural Român.

"Poziţia copilului", cu Luminiţa Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu şi Nataşa Raab, este cel de-al treilea film al lui Călin Peter Netzer după multipremiatele "Maria" (2003) şi "Medalia de onoare" (2010).

Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. "Poziţia copilului" este propunerea României la Oscar 2014, la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină".

De asemenea, la festivalul de film va fi prezentat filmul lui Tudor Giurgiu "Despre oameni şi melci".Lungmetrajul a obţinut premiul special al juriului la cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia şi a câştigat trofeul secţiunii competiţionale Meeting Point din cadrul celei de-a 57-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid. "Despre oameni şi melci" a primit şi premiul Bridging the Borders pentru cel mai bun lungmetraj în cadrul Festivalului Filmului Sud-Est European - SEEFest care s-a desfăşurat la Los Angeles, în perioada 2 - 6 mai.

Festivalul Internaţional de Film de la Haifa are loc în fiecare an, timp de opt zile, în timpul sărbătorii iudaice a Sukkot-ului (sărbătoarea corturilor). Proiecţiile au loc în şapte spaţii din Haifa - Auditoriumul, Cinemateca, sala Rapaport, cinema Panorama, Muzeul de Artă Japoneză Tikotin, Centrul Cultural Krieger, Casa Hecht -, precum şi în aer liber. Festivalul a fost inaugurat în 1983, fiind prima manifestare de acest fel în Israel şi atrăgând de atunci, de fiecare dată, o largă audienţă de cinefili şi profesionişti media din Israel şi străinătate. Sunt prezentate, în medie, 150 de filme, în premieră, cu un total de aproape 250 de proiecţii: lungmetraje, documentare, filme de animaţie, scurtmetraje, retrospective şi tribute.

Echipa de conducere a festivalului este compusă din profesionişti de film, oameni de cultură şi personalităţi publice, iar evenimentul se desfăşoară sub patronajul şi cu sprijinul Primăriei din Haifa, al Ministerului Educaţiei, Ştiinţei şi Sportului - Consiliul israelian de film, Uniunii Europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Poziţia copilului" şi "Despre oameni şi melci", la Festivalul de Film de la Haifa.
 Vizualizări articol: 669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Poziţia copilului" şi "Despre oameni şi melci", la Festivalul de Film de la Haifa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei