Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 199 (5406)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Buşoi: Nu cred că se va lua decizia politică de a fi şterse debitele cetăţenilor ce nu au plătit CAS

Şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, a declarat, ieri, la Braşov, că nu crede că va fi luată decizia politică de a fi şterse toate penalităţile şi toate debitele cetăţenilor care au primit prin poştă somaţii de plată a CAS din ultimii cinci ani.

Întrebat, într-o conferinţă de presă la Braşov, care este rezolvarea situaţiei în cazul cetăţenilor care primesc somaţii prin poştă, de plată a asigurărilor de sănătate pentru ultimii cinci ani, la care s-au adăugat şi penalităţi, multe dintre somaţii fiind nejustificate, şeful CNAS a spus că nu crede că va fi luată
"decizia politică de a fi şterse toate penalităţile şi toate debitele" oamenilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Am văzut că există în toată ţara probleme legate de persoanele cărora li se trimit somaţii pentru debite neachitate la Fondul naţional de asigurări de sănătate. Sigur că pentru cei cărora li se trimite în mod nejustificat este o situaţie inacceptabilă. Pe de altă parte, noi avem un termen pe care ni-l cere legea ca până la sfârşitul anului să transferăm către ANAF şi de acolo către direcţiile regionale de finanţe baza de date cu toţi debitorii în sănătate, să aliniem informaţiile pe care le au cele două instituţii, astfel încât odată cu începutul anului viitor să nu mai existe situaţii în care să se trimită somaţii în mod nejustificat. Pentru cei care într-adevăr au de plătit debite la sistemul de sănătate, singura soluţie este să eficientizăm comunicarea pentru că până la urmă aceste debite trebuie plătite. Nu cred că se lua decizia politică de a şterge toate penalităţile şi toate debitele pe care le au", a spus Buşoi.

În judeţul Braşov au fost emise 11.000 de decizii de impunere, potrivit şefului CJAS Braşov, Călin Răuţea.

"Cunoaşterea legii nu absolvă de plata acestor datorii către CAS. Avem dublu număr de angajaţi la ghişeu. De la doi oameni am ajuns la patru", a spus Răuţea, când i s-a atras atenţia că în fiecare zi zeci de braşoveni stau la cozi, în faţa instituţiei, în căldură, pentru a li se explica de ce primesc aceste somaţii de plată.

În faţa sediului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Braşov se formează zilnic cozi, de la primele ore ale dimineţii. Oamenii se plâng că se află în situaţii bizare, respectiv primesc decizii de impunere prin poştă prin care sunt anunţaţi că trebuie să plătească asigurări sociale de sănătate.

De exemplu, părinţii unei adolescente de 16 ani au primit o decizie de impunere pentru alocaţia fetei, pe care au depus-o într-un cont de economii. Un alt braşovean este obligat să plătească asigurări de sănătate în România, deşi lucrează, plăteşte taxe şi trăieşte de cinci ani în străinătate. De asemenea, un pensionar a primit o decizie de impunere pe care apare numele şi adresa lui, dar datele personale sunt ale unui alt bărbat cu cel puţin 25 de ani mai tânăr.

Şeful CNAS s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii sistemului de sănătate, public şi privat din Braşov pentru a discuta problemele cu care se confruntă. De asemenea, Buşoi a vizitat Spitalul Judeţean Braşov şi un spital privat de oncologie, precum şi un centru medical privat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buşoi: Nu cred că se va lua decizia politică de a fi şterse debitele cetăţenilor ce nu au plătit CAS.
 Vizualizări articol: 729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Buşoi: Nu cred că se va lua decizia politică de a fi şterse debitele cetăţenilor ce nu au plătit CAS0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei