Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 198 (5405)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele Băsescu a decorat un primar slovac pentru îngrijirea mormintelor soldaţilor români

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat cu Ordinul Naţional "Pentru Merit" pe Peter Gogola, primarul oraşului Banská Bystrica din Slovacia, în semn de apreciere pentru contribuţia adusă la amenajarea cimitirelor soldaţilor români căzuţi pe teritoriul acestei ţări în al Doilea Război Mondial.

Şeful statului, care va face în perioada 28-29 august o vizită în Slovacia, a semnat sâmbătă, 24 august, decretul de decorare, informează un comunicat transmis luni MEDIAFAX de Administraţia Prezidenţială.

Decorarea a fost făcută la iniţiativa preşedintelui Băsescu.

"Astfel, în semn de apreciere pentru contribuţia personală la reconstituirea şi amenajarea simbolurilor comemorative şi a cimitirelor româneşti aflate pe teritoriul Republicii Slovace, pentru efortul depus la organizarea şi desfăşurarea manifestărilor dedicate cinstirii memoriei soldaţilor români căzuţi în luptele purtate pentru eliberarea fostei Cehoslovacii în cel de-al Doilea Război Mondial, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a conferit Ordinul Naţional «Pentru Merit» - în grad de Ofiţer domnului Peter Gogola, primarul oraşului Banská Bystrica, Republica Slovacă", se menţionează în decretul de decorare.

Şeful statului s-a aflat în urmă cu două săptămâni în localitatea Oarba de Mureş, unde au căzut circa 11.000 de soldaţi români în perioada septembrie-octombrie 1944, în luptele pentru eliberarea Ardealului de Nord, el referindu-se atunci şi la faptul că va vizita la sfârşitul acestei luni şi un cimitir al militarilor români din Slovacia.

Preşedintele Băsescu a semnat sâmbătă şi un decret de decorare a ambasadorului Jan Soth, şeful Cancelariei preşedintelui Republicii Slovace.

"Astfel, în semn de înaltă recunoaştere şi apreciere pentru contribuţia activă la dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre ţara noastră şi Republica Slovacă, a dialogului bilateral la nivel înalt, tehnic şi sectorial, precum şi a schimburilor culturale dintre cele două ţări, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a conferit Ordinul Naţional «Pentru Merit» - în grad de Mare Ofiţer Excelenţei Sale domnul ambasador Jan Soth, şeful Cancelariei Preşedintelui Republicii Slovace", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei. Decorarea a fost făcută la propunerea preşedintelui Traian Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Băsescu a decorat un primar slovac pentru îngrijirea mormintelor soldaţilor români.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele Băsescu a decorat un primar slovac pentru îngrijirea mormintelor soldaţilor români0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei