Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 198 (5405)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Băsescu: Pactul de coabitare stă în picioare pentru că se sprijină pe prevederi constituţionale

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că pactul de coabitare încheiat cu premierul Victor Ponta "stă în picioare" pentru că se sprijină pe prevederile constituţionale, el arătând însă că şi-a pierdut încrederea în capacitatea Guvernului de a asigura locuri de muncă.

"Pactul stă pentru că el se sprijină pe prevederi constituţionale, deci acolo nu e nimic în afara Constituţiei", a spus Băsescu, în conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni, întrebat dacă pactul de coabitare mai stă în picioare după evoluţiile din ultimele luni.

De asemenea, întrebat dacă a primit semnale de la partenerii europeni sau americani privind lipsa de comunicare şi nervozitatea din relaţia sa cu premierul Ponta, Băsescu a răspuns că nu poate spune acest lucru, nici dacă ar fi primit acest tip de semnale.

Băsescu a arătat că la începutul acestui an a fost optimist în privinţa guvernării USL, însă în acest moment şi-a pierdut încrederea deoarece nu se iau măsuri care să evite creşterea şomajului.

"Eu am girat orice guvern la instalare. Am fost optimist atât timp cât s-a stat în obiectivele asumate, dar faptul că Guvernul nu sesizează sau nu iau măsuri sau are politici absolut de neacceptat, ceea ce duce la creşterea şomajului, mă face să nu mai am încrederea în capacitatea acestui guvern de a valorifica sacrificiul românilor ca urmare a măsurilor din 2010", a afirmat Băsescu.

El a arătat că a început să se convingă că guvernanţii USL sunt "incompetenţi" şi nu înţeleg ce se întâmplă cu ţara pe care o au pe mână, însă deocamdată nu are ce să facă decât să spună acest lucru.

"Deocamdată nu am încredere, dar nu am ce face decât să spun. Nu mai am încredere pentru că se dovedesc nişte oameni politicianişti, nu îi interesează să creeze locuri de muncă, îi interesează să vadă ce pot spune despre unul, despre altul, despre preşedinte. Or eu încep să mă conving că sunt incompetenţi şi nu au capacitatea să înţeleagă ce se întâmplă cu ţara pe care au o în mână", a mai afirmat preşedintele.

Preşedintele Traian Băsescu a spus, miercuri, la Fundulea, că premierul Victor Ponta nu îi răspunde la telefon, el făcând aceste declaraţii după ce jurnaliştii l-au întrebat dacă a vorbit cu acesta despre problemele semnalate de el în domeniul agriculturii.

Premierul Ponta a declarat de mai multe ori în ultima perioadă că nu mai vorbeşte cu preşedintele Băsescu, ultima declaraţie în acest fiind făcută vineri, 16 august. El a susţinut din nou că nu a mai vorbit cu Traian Băsescu după accidentul din Muntenegru, când a constatat că şeful statului "s-a folosit de moartea unor oameni".

Premierul Victor Ponta a afirmat şi el miercuri că are relaţii instituţionale foarte bune cu Preşedinţia, dar că nu răspunde la telefon unor "oameni neserioşi", adăugând că nu se aştepta ca preşedintele Traian Băsescu să apeleze la o remarcă celebră, şi anume "Primul-ministru nu vrea să vorbeşte cu noi".

Ulterior, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al şefului statului, a declarat că premierul Ponta "urmăreşte să creeze un blocaj instituţional crezând că, astfel, va recupera voturile pierdute prin minciună şi prin nerespectarea angajamentelor faţă de populaţie".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Pactul de coabitare stă în picioare pentru că se sprijină pe prevederi constituţionale.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Pactul de coabitare stă în picioare pentru că se sprijină pe prevederi constituţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei