Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 189 (5396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deva: Bebeluş născut fără picioare. Mama spune că a făcut ecografii şi i s-a spus că nu sunt probleme

Un bebeluş născut la sfârşitul săptămânii trecute la spitalul din Petroşani nu are picioare de la genunchi şi jos şi nici braţul drept, iar părinţii îi acuză pe cei doi medici care au supravegheat sarcina că nu au descoperit malformaţiile, deşi mama a făcut ecografii, fiind asigurată că este bine.

Bebeluşul s-a născut duminica trecută la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, cu mai multe malformaţii, respectiv lipsa picioarelor de la genunchi în jos şi lipsa braţului drept.

Mama copilului, Elena Oprea, în vârstă de 32 de ani, spune că vineri, cu două zile înainte de naştere, i-a fost făcută ultima ecografie, la o clinică privată din oraş, de către medicul Cristina Mustocea, care a asigurat-o că bebeluşul nu are nici o problemă şi că se va naşte la începutul lunii septembrie.

"Duminică, mi s-au rupt membranele şi am ajuns la spital, unde era de gardă Sidonia Fabiş, medicul care m-a supravegheat pe timpul sarcinii. Mi-a făcut cezariană, iar când m-am trezit din anestezie medicii şi soţul meu mi-au spus că bebeluşul meu este infirm. Soţul meu a leşinat când l-a văzut pe copil, la scurt timp după naştere. Pe mine medicii nu m-au lăsatr să văd copilul până marţi, iar între timp am avut mai multe discuţii cu un medic psiholog", a afirmat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, mama bebeluşului.

La rândul său, tatăl copilului, Corneliu Oprea, în vârstă de 41 de ani, a spus că a stat de vorbă cu cele două doctoriţe care i-au supravegheat soţia pe durata sarcinii şi care i-au dat o explicaţie pe care el nu o poate accepta.

"Mi-au spus că în placenta soţiei mele s-au creat nişte firişoare care s-au înfăşurat în jurul picioruşelor şi al mâinii drepte, iar apoi porţiunile unde au fost strangulate membrele s-au uscat şi au căzut. Eu cred că explicaţia lor nu stă în picioare pentru că atunci când am văzut copilul la unul dintre picioruşe, puţin mai jos de genunchi, unde se termină, îi creştea o unghiuţă. Nu îmi vine să cred că au putut să spună aşa ceva. Am stat de vorbă şi cu alţi medici, care mi-au spus că este vorba despre o malformaţie genetică şi copilul meu nu a avut niciodată acele porţiuni din picioruşe şi nici mânuţa", a declarat bărbatul.

El afirmă că medicul care a făcut ecografiile în cabinetul privat, Cristina Mustocea, i-a spus, la una dintre investigaţii, care a avut loc la 23 de săptămâni de sarcină, că îi vede talpa şi un călcâi: "Mi-a arătat talpa, mi-a arătat călcâiul. Unde au dispărut? Credeam că voi duce acasă un băiat întreg şi am ajuns să fim întreaga familie în stare de şoc. I-am cumpărat papucei. Unde mai pun eu aceşti papucei?".

Bărbatul a explicat că pe toată durata sarcinii soţia sa a fost supravegheată de doctoriţa Cristina Mustocea de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, care i-a făcut mamei trei ecografii în cabinetul său privat, plătind de fiecare dată pentru investigaţii şi fiind asiguraţi că sarcina este în evoluţie, iar copilul se dezvoltă normal. De asemenea, mama a fost supravegheată în timpul sarcinii şi de doctoriţa Sidonia Fabiş de la acelaşi spital şi la care a ajuns iniţial femeia, în luna ianuarie, când a aflat că este însărcinată.

La prima vizită la spital, femeia a fost trimisă de către medicul Sidonia Fabiş să facă ecografii într-un cabinet privat, spunându-i-se că aparatul din spital este vechi. Ulterior, femeia a ajuns la Cristina Mustocea pentru ecografii, aceste investigaţii fiind văzute, însă, şi de Sidonia Fabiş, care, de asemenea, i-a asigurat pe părinţi că bebeluşul nu are nicio problemă.

Părinţii bebeluşului spun că luni vor depune trei plângeri împotriva celor doi medici, la Colegiul Medicilor, la Spitalul de Urgenţă din Petroşani şi la Parchetul Judecătoriei Petroşani.

Soţii Oprea, care mai au o fetiţă de 10 ani, mai spun că încearcă de mai mult timp să aibă un al doilea copil, însă femeia a avut o sarcină extrauterină, după care a trebuit să aştepte o perioadă până când să încerce din nou.

Managerul Spitalului de Urgenţă din Petroşani, Alin Vasilescu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că va fi declanşată o anchetă internă în acest caz, dar că medicii pot fi traşi la răspundere doar pentru ceea ce fac în spital, nu şi în cabinetul privat.

"Din câte am înţeles, părinţii au făcut sau vor face o plângere la Colegiul Medicilor, iar în urma anchetei acestui for vom şti şi noi ce trebuie să facem", a declarat Vasilescu.

În prezent, băieţelul cu malformaţii, Luca Gabriel, care a fost botezat în spital, este internat la Secţia de Neonatologie a Spitalului de Urgenţă din Petroşani, urmând să fie luat acasă de către părinţi în zilele următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deva: Bebeluş născut fără picioare. Mama spune că a făcut ecografii şi i s-a spus că nu sunt probleme.
 Vizualizări articol: 1118 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deva: Bebeluş născut fără picioare. Mama spune că a făcut ecografii şi i s-a spus că nu sunt probleme0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei