Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 189 (5396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cererea de aur a scăzut cu 12% în trimestrul al doilea, la minimul ultimilor patru ani

Cererea de aur la nivel mondial a scăzut în trimestrul al doilea cu 12%, la 856,3 tone, minimul ultimilor patru ani, după vânzări masive pe burse şi temperarea achiziţiilor efectuate de băncile centrale, impactul fiind limitat de creşterea vânzărilor de bijuterii, lingouri şi monede.

Grupul de lobby World Gold Council, cu sediul la Londra, estimează că India şi China au fost cele mai mari pieţe în trimestrul al doilea după cantitatea de aur cumpăratã.

Astfel, cererea din India a crescut cu 71%, iar piaţa chineză a urcat cu 87%, cumpărătorii din cele două ţări investind în principal în lingouri şi monede din aur, notează Bloomberg, care citează raportul trimestrial al World Gold Council.

Cererea de lingouri şi monede din aur a atins un nou record, iar livrările de bijuterii au urcat la cel mai ridicat nivel din 2008.

Pe de altă parte, achiziţiile de aur efectuate de băncile centrale au scăzut cu 57% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 71,1 tone.

Preţul aurului va înregistra în 2013 prima scădere anuală din ultimii 13 ani, deoarece unii investitori şi-au pierdut încrederea în metalul preţios ca activ sigur pe termen lung, după ce programele de stimulare monetară a economiei cu bani proaspăt tipăriţi derulate de marile bănci centrale nu au condus la creşterea inflaţiei.

Preţul aurului a atins cel mai redus nivel din ultimii aproape 3 ani la sfârşitul lunii iunie, evoluţie care a condus la o creştere a cererii, în special în Asia.

Preţul aurului pe piaţa spot a scăzut în acest an la Londra cu 2%, la 1.323,56 dolari pe uncie (aproximativ 42,5 dolari pe gram). Pe 28 iunie, aurul a atins cel mai redus preţ din ultimele 34 de luni, de 1.180,5 dolari pe uncie.

În trimestrul al doilea, preţul mediu al aurului a fost de 1.417 dolari pe uncie, în scădere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 13% comparativ cu nivelul din primele trei luni ale anului.

Cererea estimată de World Gold Council pentru trimestrul al doilea reprezintă cel mai redus nivel din aceeaşi perioadă a anului 2009, potrivit raportului.

Cererea din India a atins 310 tone, urmată de China cu 275,5 tone. În Orientul Mijlociu, achiziţiile de aur au urcat cu 37%, la 67,4 tone. De remarcat este şi creşterea de 73% înregistrată în Turcia, unde bijutierii au încercat să profite de scăderea recentă a preţurilor pentru a acumula stocuri.

Producţia minieră de aur a crescut cu 4% în trimestrul al doilea, la 732,2 tone.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cererea de aur a scăzut cu 12% în trimestrul al doilea, la minimul ultimilor patru ani.
 Vizualizări articol: 621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cererea de aur a scăzut cu 12% în trimestrul al doilea, la minimul ultimilor patru ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei