Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 182 (5389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un pastor neoprotestant din Bistriţa şi fiul său de 9 ani, găsiţi morţi într-o maşină incendiată

Un bărbat de 39 de ani din Bistriţa, pastor neoprotestant, şi fiul său de nouă ani, care fuseseră daţi dispăruţi de către familie, au fost găsiţi morţi, în zona comunei Pomi din Satu Mare, într-o maşină incendiată, trupurile celor doi nefiind însă arse, dar având urme de lovituri la cap.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Satu Mare, inspector Ana Petric, marţi seară un bărbat a anunţat autorităţile că în zona comunei Pomi a fost găsită o autoutilitară înmatriculată în judeţul Bistriţa-Năsăud, abandonată şi incendiată pe un câmp, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În maşină au fost găsite cadavrele a două persoane - un bărbat de 39 de ani şi fiul acestuia, în vârstă de nouă ani.

Conform sursei citate, dispariţia celor doi fusese anunţată de către soţia bărbatului, în cursul zilei de luni, la Poliţia Bistriţa, ei fiind daţi apoi în urmărire generală.

"Interiorul maşinii a fost într-adevăr incendiat, dar cadavrele nu au fost arse. Aveau numeroase lovituri la cap. Nu ştim ce s-a întâmplat. Din dispoziţia conducerii Poliţiei Române, o echipă complexă formată din ofiţeri specialişti ai Serviciului Omoruri al Direcţiei de Investigaţii Criminale din IGPR şi un expert criminalist din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică va sosi în Satu Mare să acorde sprijin colegilor de la IPJ Satu Mare şi procurorului de caz, în elucidarea modului în care s-a produs decesul celor două persoane", a declarat, miercuri, Ana Petric.

Conform acesteia, bărbatul a fost identificat, fiind vorba despre Adrian Blaga, în vârstă de 39 de ani.

La rândul său, Antonela Pop, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, a declarat că dispariţia celor doi a fost anunţată luni după-amiază.

"Am fost anunţaţi că nu s-au mai întors acasă, că nu mai puteau fi contactaţi. Ştim că bărbatul este pastor la o biserică neoprotestantă. I-am dat în urmărire generală. Am fost anunţaţi de colegii din Satu Mare că au fost găsiţi morţi şi le dăm tot concursul ca să elucidăm cazul", a declarat Antonela Pop.

Potrivit site-ului Bistriţa Evanghelică, Adrian Blaga era directorul Asociaţiei "Începuturi Noi".

 

Bistriţa: Apropiaţi ai pastorului ucis la Satu Mare nu îşi explică de ce se afla acesta acolo

Poliţia anunţă că face cercetări pentru ucidere în cazul pastorului din Bistriţa găsit mort la Satu Mare, într-o maşină incendiată, alături de fiul lui de 9 ani, în timp ce apropiaţi ai bărbatului nu îşi explică ce căuta acesta la Satu Mare, spunând că este posibil să fi fost dus cu forţa acolo.

Bărbatul conducea o asociaţie care se ocupă de protecţia copiilor şi tinerilor, iar apropiaţi ai acestuia spun că nu avea de ce să se afle în judeţul Satu Mare întrucât întreaga activitate a asociaţiei pe care o conducea se desfăşura în Bistriţa şi în localitatea componentă Unirea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Suntem şocaţi de ce s-a întâmplat. Nu există nicio explicaţie logică, fiindcă el (Adrian Blaga - n.r.) plecase la serviciu, iar asociaţia pe care o conduce îşi desfăşoară activitatea în Bistriţa şi în Unirea. Nu avea în plan să călătorească nicăieri. Bănuim că a fost ameninţat şi obligat să meargă până la Satu Mare din moment ce avea răni la gât şi el şi copilul. Poate că a luat pe cineva la ocazie şi i-a pus cuţitul la gât. Era un om bun, nu avea duşmani. Suntem pur şi simplu răvăşiţi de ce s-a întâmplat. E o tragedie. Era singurul lor copil", a declarat o persoană apropiată familiei.

De asemenea, conform unor apropiaţi ai familiei, băiatul ucis, Timotei, în vârstă de 9 ani, era sportiv legitimat la CS "Hercules" Bistriţa, club condus de Vasile Bancea. Antrenorul însă le-a dat copiilor vacanţă acum două săptămâni, el susţinând că nu ştie să fi fost vreun concurs în Satu Mare la care să participe elevul său.

Asociaţia "Începuturi Noi", cu sediul în Unirea, are două case de tip familial cu o capacitate totală de 16 locuri, ea fiind acreditată de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale să ofere îngrijire copiilor şi tinerilor până la 26 de ani care provin din familii dezorganizate, care au fost abandonaţi sau se află în alte situaţii dificile.

Asociaţia este autorizată să ofere găzduire pe perioadă nedeterminată, masă, reintegrare în comunitate, educaţie, dispunând de asistent social, asistent maternal, personal administrativ şi îngrijitor de copii.

De peste zece ani, Asociaţia "Începuturi Noi" colaborează cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud.

Teodor Sângeorzan, reprezentant al DGASPC Bistriţa-Năsăud, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că niciodată nu au existat probleme în relaţia dintre instituţie şi acest ONG.

"Am colaborat excelent. Când noi am găsit copii în situaţii dificile şi nu am mai avut locuri să-i instituţionalizăm sau să le oferim ajutor, am apelat la această asociaţie. Domnul Adrian Blaga a fost un om deosebit şi întotdeauna dispus să-i preia. Suntem şocaţi de ce s-a întâmplat. Nu avem cuvinte", a declarat Sângeorzan.

Potrivit site-ului Bistriţa Evanghelică, Adrian Blaga era pastor asistent la Biserica Carismatică Americană Calvary Chapel din Bistriţa, această comunitate condusă de Brian Fouts fiind cea care susţinea şi activitatea Asociaţei "Începuturi Noi".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un pastor neoprotestant din Bistriţa şi fiul său de 9 ani, găsiţi morţi într-o maşină incendiată.
 Vizualizări articol: 759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un pastor neoprotestant din Bistriţa şi fiul său de 9 ani, găsiţi morţi într-o maşină incendiată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei