Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 182 (5389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boagiu a depus plângere penală împotriva lui Şova, în legătură cu dispariţia contractului Bechtel

Prim-vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a anunţat, miercuri, că a depus plângere penală la Parchetul ICCJ împotriva ministrului Dan Şova, acuzându-l că ascunde contractul original Bechtel semnat de Adrian Năstase în anul 2003 pentru a-l apăra pe fostul premier.

"Am depus astăzi, 7 august, plângere penală cu nr. de înregistrare 11.258 la Parchetul General, împotriva lui Dan Şova, pentru acţiunea suspectă a ministrului reclamat de ascundere a contractului original Bechtel semnat în anul 2003 de Guvernul Adrian Năstase. Îl acuz public pe Dan Şova de faptul că ascunde contractul original Bechtel semnat de Adrian Năstase în anul 2003, unul dintre cele mai costisitoare contracte asumate vreodată de un Guvern al României. Intenţia lui Dan Şova este evidentă: vrea să-l apere pe fostul său şef de partid. Altfel, îmi pun întrebarea: cui, din PSD, îi este frică de contractul parafat de un alt Guvern PSD?", arată Anca Boagiu, fost ministru al transporturilor în Guvernul Boc, într-un comunicat remis miercuri agenţiei MEDIAFAX.

Boagiu a precizat că apelează la instituţiile acreditate ale statului să dea o mână de ajutor în desecretizarea completă a contractului Bechtel.

"Pentru a-i ajuta pe Dan Şova şi pe miniştrii USL să-şi depăşească stadiul, demonstrat public, de cei mai incapabili şi neperformanţi guvernanţi ai României, apelez la instituţiile acreditate ale statului să le dea o mână de ajutor în desecretizarea completă a contractului Bechtel. Înţelegerile contractuale dintre părţi, respectiv dintre Guvern şi Bechtel International Inc., au încetat. Ca atare, îi amintesc lui Dan Şova că are obligaţia să facă public tot contractul, inclusiv contractele şi comisioanele firmelor de avocaţi implicate în această afacere, în frunte cu firma sa şi a mamei sale", a adăugat Boagiu..

Ea a mai arătat că "guvernarea USL este caracterizată de ruinarea economiei naţionale, de minciună, manipulare şi de o politică agresivă, de lipsă de transparenţă".

"Ca atare, am depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru efectuarea de cercetări în legatură cu posibila săvârşire de infracţiuni la regimul protecţiei informaţiilor clasificate, respectiv în legatură cu disparţia unui document astfel clasificat - Contractul având ca obiect «Proiectarea, realizarea şi finalizarea lucrărilor de construcţie şi cu remedierea oricăror defecte» aferente autostrăzii Braşov - Cluj - Borş, încheiat, în data de 19.12.2003, între CNADNR şi Bechtel International Inc.", a mai menţionat Anca Boagiu.

Săptămâna trecută, ministrul Dan Şova a susţinut că desecretizarea contractului cu Bechtel, semnat în 2003, nu s-a făcut pentru că nu s-a găsit, la Ministerul Transporturilor, varianta originală, în replică, fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu precizând că documentul se află la etajul 2, camera 58.

Dan Şova a anunţat, în urmă cu o săptămână, că documentul original nu poate fi găsit, el arătând că acesta este motivul pentru care contractul cu Bechtel nu a fost desecretizat şi adăugând că prevederile sale vor fi publicate imediat ce se va da de urma contractului.

"Nu am reuşit la Ministerul Transporturilor să se găsească varianta originală a contractului semnat. Desecretizarea se face pe contractul original. Contractul desecretizat publicat în 2006 e cel original din 2003, dar updatat cu actele adiţionale din 2005. Nu s-a găsit varianta originală din 2003. (...) Anexele au apărut după 2005. Contractul a fost desecretizat în 2006", a susţinut Dan Şova la Digi24.

El a spus că preţul menţionat în actul adiţional a ajuns la 10 miliarde de Euro, de la 2,2 miliarde de Euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boagiu a depus plângere penală împotriva lui Şova, în legătură cu dispariţia contractului Bechtel.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boagiu a depus plângere penală împotriva lui Şova, în legătură cu dispariţia contractului Bechtel0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei