Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 181 (5388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medicii de familie: DA cardului de sănătate, NU distribuirii şi inscripţionării de către noi

Medicii de familie au lansat, marţi, o campanie online pentru strângerea de semnături prin care susţin introducerea cardurilor de sănătate, dar resping ideea ca acestea să fie distribuite şi inscripţionate de către ei.

"DA cardului de sănătate! NU distribuirii! NU inscripţionării!" - este sloganul campaniei prin care medicii de familie cer solidaritate în demersurile privind distribuirea şi inscripţionarea cardurilor de sănătate.

"Distribuirea şi inscripţionarea cardului naţional de asigurări de sănătate nu este activitate medicală, nu se poate adresa medicului. Este o activitate consumatoare de timp şi de resurse, fără legătură cu sănătatea. În timp, medicul de familie, din garant al sănătăţii , devine poştaş, operator pe calculator, economist, jurist, orice altceva decât medic performant. Cine câştigă? Pacientul, medicul sau o birocraţie cronofagă, sufocantă şi aberantă?", se întreabă medicii de familie.

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) anunţau, la sfârşitul lunii iulie, că distribuirea cardului, editarea datelor pe card şi achiziţia cititoarelor de card trebuie să fie finalizate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Anunţul a fost făcut după ce preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, a anunţat că intenţionează să apeleze la medicii de familie pentru distribuirea şi inscripţionarea cardului de sănătate.

"În calitate de reprezentanţi ai medicilor de familie din România, SNMF şi FNPMF asigură instituţiile statului că medicii de familie sunt primii care înţeleg necesitatea informatizării în sistemul de sănătate românesc, consideră benefică apariţia cardului de asigurat şi îl vor utiliza cu mare încredere. Atragem însă atenţia că relaţia medic-pacient, alterată constant, deliberat şi profund în ultimii ani, mai ales din cauza birocraţiei din sistem, nu mai suportă degradare. Medicul trebuie să rămână medic şi nu are ce căuta ca intermediar în relaţia dintre asigurator şi asiguratul său. Medicii de familie NU vor distribui cardurile de sănătate", au spus reprezentanţii celor două organizaţii.

În acest context, medicii de familie au lansat o petiţie online pentru respingerea distribuirii şi inscripţionării cardurilor.

"Colegi medici de familie, dacă vă pasă de timpul vostru, de banii voştri (şi aşa puţini), de profesia voastră nobilă şi liberală, precum şi de ceea ce aţi pierdut şi nu mai vreţi să pierdeţi din viaţă atât de încercata de «pseudoreforme» şi legislaţii aberante, semnaţi această petiţie ! Colegi medici, fiţi alături de noi în apărarea demnităţii profesiunii de medic şi semnati această petiţie! Pacienţi actuali şi viitori, dacă doriţi un acces normal la consultaţiile medicale, un act medical de calitate, fără constrângeri legate de cerinţe birocratice care nu au valoare pentru sănătatea dumneavoastră, semnati această petiţie!", au mai spus medicii de familie.

Preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, declara, în 16 iulie, că 7,5 milioane de carduri naţionale de sănătate vor fi produse până la sfârşitul anului, dar oamenii le vor primi numai după ce medicii, spitalele şi laboratoarele vor avea cititoare, precizând că acestea ar putea fi folosite din 2014.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii de familie: DA cardului de sănătate, NU distribuirii şi inscripţionării de către noi.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicii de familie: DA cardului de sănătate, NU distribuirii şi inscripţionării de către noi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei