Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 175 (5382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IGPR: 11 dosare penale, după controale la transporturi de cereale şi deşeuri metalice

Peste 140 de tone de cereale şi deşeuri metalice au fost indisponibilizate de poliţişti în urma controalelor la transporturi demarate în 24 iulie, fiind întocmite totodată 11 dosare penale pentru evaziune şi contrabandă, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Acţiunile de control, programate până la 31 iulie în judeţele Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa şi Tulcea, vizează prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul transportului, depozitării şi comercializării cerealelor şi a deşeurilor feroase şi neferoase.

Poliţiştii au verificat, până marţi, 1.127 de transporturi, cu o încărcătură totală de aproape 1.250.000 de tone.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor, împreună cu poliţişti ai inspectoratelor judeţene de poliţie, au fost indisponibilizate 128 de tone de cereale, 15 tone de deşeuri metalice, ţigarete şi alcool, fără documente legale, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX de IGPR.

De asemenea, poliţiştii au întocmit 11 dosare penale pentru evaziune fiscală şi contrabandă şi au aplicat 157 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 42.000 de lei.

Neregulile de ordin contravenţional depistate au vizat încălcarea legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice, a normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, a regulilor referitoare la protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite ori a celor care reglementează furnizarea şi transportul rutier de bunuri.

La controale participă poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor, Direcţiei de Poliţie Transporturi, Direcţiei Rutiere şi Direcţiei de Ordine Publică din IGPR, dar şi reprezentanţi ai Direcţiilor pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală judeţene din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transporturilor Rutiere şi Autoritatea Navală Română.

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor urmăresc verificarea legalităţii documentelor de însoţire a mărfurilor (factură, aviz de însoţire a mărfii, bon de cântar etc.), concordanţa între produsul menţionat în documentele ce însoţesc transportul şi produsul efectiv transportat, cantitatea şi sortimentul de marfă transportată, precum şi locul de încărcare/descărcare a produselor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IGPR: 11 dosare penale, după controale la transporturi de cereale şi deşeuri metalice.
 Vizualizări articol: 655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IGPR: 11 dosare penale, după controale la transporturi de cereale şi deşeuri metalice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei