Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 173 (5380)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: USL actionează nedemocratic dacă adoptă o lege prin care acoperă incompatibilităţile

USL actionează nedemocratic dacă adoptă o lege prin care acoperă incompatibilităţile existente şi deschide poarta conflictelor de interese, susţine liderul PDL Cătălin Predoiu, comentând declaraţia premierului Ponta despre necesitatea unei soluţii legislative corecte legată de primarii incompatibili

"Prin vocea Premierului, PSD şi-a anunţat intenţia de a scoate retroactiv primarii USL din starea de incompatibilitate şi conflict de interese modificând legea ANI. Majoritatea USL acţionează nedemocratic dacă va adopta o lege prin care acoperă incompatibilităţile deja existente şi deschide poarta conflictelor de interese. USL derapează tot mai mult şi riscă interese strategice ale ţării, legate de MCV. Suntem în prezenţa unei noi probe care ne indică adevăratele intenţii ale USL în ceea ce priveşte MCV, mai ales că politicieni care au compromis legea ANI în primăvara lui 2010 ocupă poziţii importante în USL şi în aparatul Guvernului. USL nu işi doreşte cu adevărat realizarea obiectivelor MCV, pentru că acestea pun piedică corupţiei şi conflictelor de interese. USL nu poate păcăli la infinit opinia publică în legătură cu adevăratele sale intenţii privind MCV şi cheltuirea banului public", susţine Predoiu, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta, a declarat, la Sibiu, întrebat despre faptul că mulţi primari sunt declaraţi incompatibili de către ANI, că, discutând şi cu Comisia Europeană şi cu Agenţia, vrea să fie luată "decizia legislativă corectă".

Întrebat, joi seară, ce părere are despre faptul că foarte mulţi primari din judeţul Sibiu au fost declaraţi incompatibili de către Agenţia Naţională pentru Integritate pentru că fac parte din Adunarea Generală a Acţionarilor la un operator regional de apă, premierul a spus că "e în toată ţara problema asta".

"E în toată ţara problema asta. În primul rând, vreau să văd care e decizia instanţelor, pentru că ştiu că au contestat în instanţă toţi aleşii locali. E o situaţie undeva la mijloc, în sensul că nu au reprezentat nişte interese private, ci e vorba de interese publice. Vedem ce decid instanţele de judecată, discutăm şi cu cei de la Agenţia Naţională de Integritate şi Comisia Europeană şi, în mod sigur, va trebui să găsim o soluţie", a declarat premierul.

Acesta a menţionat că "nu va fi o soluţie unilaterală a Guvernului", dar nici nu poate accepta ca jumătate dintre primarii ţării să fie declaraţi incompatibili.

"Nu pot spune că jumătate din primarii României o să fie declaraţi incompatibilei, pentru că ce facem? Facem alegeri în toată ţara? Nu cred că e o idee bună. Nu vreau să mă antepronunţ, vreau să văd decizia justiţiei. E o practică totuşi unitară şi, discutând şi cu Comisia Europeană şi cu ANI, vreau să luăm decizia legislativă corectă", a mai spus Ponta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: USL actionează nedemocratic dacă adoptă o lege prin care acoperă incompatibilităţile.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: USL actionează nedemocratic dacă adoptă o lege prin care acoperă incompatibilităţile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei