Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 163 (5370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Duţă:Salut introducerea cardului de sănătate anunţată de Buşoi,proiect definitoriu al mandatului meu

Fostul preşedinte al CNAS Lucian Duţă a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că salută implementarea cardului de sănătate anunţată de către preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, arătând că acesta este un proiect definitoriu al mandatului său la conducerea Casei.

"Salut implementarea cardului de sănătate anunţată de preşedintele CNAS, proiect definitoriu al mandatului meu la conducerea CNAS. Cardul de sănătate este cel mai important element antifraudă din sistemul de sănătate. Dacă va fi pus în aplicare aşa cum am proiectat eu, va aduce 400 de milioane de euro către cetăţeni", a afirmat Duţă.

El a spus că are speranţa că premierul Victor Ponta nu îl va demite pe preşedintele CNAS pentru că pune în aplicare proiectul său antifraudă.

Duţă a spus că face apel către toată clasa politică, către tot sistemul de sănătate, în special către medicii de familie, să nu se opună acestui proiect, care este benefic pentru cetăţeni.

Fostul preşedinte al CNAS a adăugat că toate proiectele antifraudă stabilite în timpul mandatului său - sistemul informatic unic integrat, reţeta electronică şi cardul de sănătate - "au avut la bază o viziune corectă întreptată către interesul pacienţilor".

El a mai spus că are aceeaşi viziune cu a actualului preşedinte CNAS, potrivit căreia distribuţia cardului de sănătate trebuie să se facă prin medicii de familie, care au contact cu pacienţii şi că cititoarele de carduri trebuie suportate de furnizorii de servicii medicale.

Întrebat de ce a întârziat punerea în aplicare a cardului de sănătate, Duţă a spus că acesta avea termen de implementare anul 2008, dar că soluţia informatică ce defineşte aceste carduri este extrem de complexă şi "a necesitat un timp mai îndelungat pentru a face o soluţie informatică impecabilă".

Preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, a declarat, marţi, că 7,5 milioane de carduri naţionale de sănătate vor fi produse până la sfârşitul anului, dar oamenii le vor primi numai după ce medicii, spitalele şi laboratoarele vor avea cititoare, precizând că acestea ar putea fi folosite din 2014.

"Potrivit Legii sănătăţii, orice român va fi obligat să prezinte cardul de sănătate ori de câte ori apelează la servicii medicale. În acest context, până la sfârşitul lui 2013 vor fi produse 7,5 milioane de carduri. Apoi, cardurile de sănătate vor fi distribuite către casele judeţene de asigurări de sănătate. Va urma un dialog pentru a convinge medicii de familie să sprijine distribuţia şi să realizeze iniţializarea cardurilor. Totodată, vor fi stabilite specificaţiile pentru cititoarele de card, pentru a fi garantată compatibilitatea acestora cu sistemul informatic al cardului electronic", a spus Cristian Buşoi, într-o conferinţă de presă în care a prezentat principalele obiective ale mandatului său la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duţă:Salut introducerea cardului de sănătate anunţată de Buşoi,proiect definitoriu al mandatului meu.
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Duţă:Salut introducerea cardului de sănătate anunţată de Buşoi,proiect definitoriu al mandatului meu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei