Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 160 (5367)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Crescătorii cer reducerea TVA la vânzarea de animale şi produse de origine animală

Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România (ACEBOP) propune reducerea TVA la comercializarea animalelor şi produselor de provenienţă animală, pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniu.

"Principala propunere a ACEBOP în scopul combaterii evaziunii în domeniul agroalimentar este micşorarea TVA-ului la comercializarea animalelor şi produselor de provenienţă animală. Instituirea unui sistem suplimentar de supraveghere şi urmărire specială a achiziţiilor intracomunitare de produse agroalimentare ar putea preveni traseele speculative. Pentru a preîntâmpina apariţia situaţiilor în care preţul de bază al produsului devine foarte mic, afectând producătorii interni, ACEBOP propune înfiinţarea unor programe şi parteneriate ale asociaţiilor de profil care să nu aibă doar rol de constatare, ci sa cuantifice rezultatele care se obţin în urma aplicării acestor programe", se arată într-un comunicat al asociaţiei.

Potrivit sursei citate, cota ridicată a TVA încurajează evaziunea fiscală, fermierii declarând cantităţi mai mici de producţie pentru a avea de plată mai puţin ca TVA.

"În plus, apar situaţii în care importatorii declară preţuri mai mici de import, plătesc deci taxe reduse corespunzătoare unor preţuri de bază subevaluate, şi introduc sute sau chiar mii de tone de produse agroalimentare în perioade scurte de timp, fapt ce conduce la dezechilibrul pieţei în ceea ce priveşte preţul de desfacere şi mai departe falimentul producătorilor interni", se menţionează în comunicat.

Asociaţia propune să transmită lunar ministerelor Agriculturii şi Finanţelor preţurile de achiziţie a animalelor şi produselor agroalimentare de la nivelul burselor europene, ca preţuri de referinţă care să vină în sprijinul ministerelor la constituirea unor limite minime pentru preţurile declarate de către companiile care efectuează schimburi intracomunitare, a declarat Iustin Paraschiv, preşedintele asociaţiei şi proprietarul grupului de firme Carmistin, cu activităţi în domeniul agro-zootehnic, trading şi retail.

Totodată, întrucât procedura de rambursare a TVA este greoaie şi de durată, asociaţia propune stabilirea unor termene în care se pot derula controalele fiscale, luându-se în calcul şi perioadele de suspendare.

Reprezentanţii ACEBOP s-au întâlnit vineri, la Mizil, cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, discuţiile vizând printre altele principalele probleme cu care se confruntă fermierii din România.

Fermierii înscrişi în ACEBOP au exportat anul trecut aproximativ 60.000 de bovine şi au avut un rulaj cumulat de peste 250 de milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crescătorii cer reducerea TVA la vânzarea de animale şi produse de origine animală.
 Vizualizări articol: 906 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Crescătorii cer reducerea TVA la vânzarea de animale şi produse de origine animală5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei