Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 159 (5366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Directiva privind ţigările slim, respinsă pentru că s-ar fi ajuns la importuri şi contrabandă

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că, din punct de vedere al sănătăţii, susţine directiva UE privind interzicerea ţigărilor mentolate şi slim, dar România a respins proiectul de directivă deoarece s-ar fi ajuns la importuri şi ar fi fost încurajată contrabanda.

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Victoria, că directiva a fost în discuţia miniştrilor sănătăţii în urmă cu două săptămâni, iar cinci ţări care au producători de ţigarete, printre care şi România, s-au opus adoptării directivei pentru că ar fi avut pierderi din punct de vedere al veniturilor bugetare şi al activităţii economice.

Ponta a susţinut că din considerente de sănătate ar fi acceptat pierderile bugetare produse de o astfel de directivă, dar atât timp cât există producători "în ţările din jur", directiva nu ar fi făcut decât să încurajeze "importul" din alte ţări, precum Polonia, sau chiar contrabanda.

"Problema este că pierdem nişte bani la buget - e în regulă asta - şi nu rezolvăm nimic în ceea ce priveşte combaterea fumatului atât timp cât ţările din jur rămân producătoare. Dacă luăm o decizie, interzicem în toată Uniunea Europeană, dar dacă Polonia produce înseamnă că importăm ţigările alea din Polonia, nu le mai producem în România, nu mai luăm bani la bugetul României şi încurajăm economia Poloniei... Dacă era vorba doar de pierdere bugetară, eu eram în favoarea punctului de vedere al Ministerului Sănătăţii, dar noi interziceam ceva, pierdeam bani la buget şi încurajam importul alte ţări, nu mai vorbesc de contrabandă", a susţinut Ponta.

În cazul adoptării, directiva ar fi devenit însă obligatorie pentru toate statele Uniunii Europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Directiva privind ţigările slim, respinsă pentru că s-ar fi ajuns la importuri şi contrabandă.
 Vizualizări articol: 787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Directiva privind ţigările slim, respinsă pentru că s-ar fi ajuns la importuri şi contrabandă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei