Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 155 (5362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IGPR:193 de persoane şi 49 de autoturisme identificate prin Biroul Sirene în ultima săptămână

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, prin Biroul Sirene, 193 de persoane şi 49 de autoturisme ce fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, informează, duminică, Poliţia Română.

Inspctoratul General al Poliţiei Române (IGPR) informează că în perioada 28 iunie - 6 iulie, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului Sirene, autorităţile de aplicare a legii din România au localizat, pe teritoriul ţării, 136 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS (Sistemul Informatic Schengen).

"Poliţiştii români au pus în aplicare 18 mandate europene de arestare, au identificat opt persoane semnalate ca dispărute şi au depistat 61 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară. Totodată, pe teritoriul României, au fost identificate 39 de autoturisme care erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale emise de statele membre. De asemenea, 57 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului Sirene. Dintre acestea, 29 erau urmărite de Poliţia Română în baza unui mandat european de arestare, o persoană era semnalată ca fiind dispărută, iar 14 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară", se arată în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit IGPR, şi 10 autovehicule, semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale, au fost identificate în statele membre.

Sistemul informatic Sirene este destinat stocării informaţiilor de către autorităţile române şi schimbului de date între acestea şi sistemul comun european de urmărire poliţienească transfrontalieră, respectiv Sistemul Informatic Schengen, un element determinant pentru procesul de aderare a României la spaţiul Schengen.

S.I.S. conţine date minime despre persoanele sau bunurile urmărite în cadrul unei proceduri judiciare, iar datele şi informaţiile suplimentare ce pot conduce la localizarea acestora sunt obţinute prin intermediul Birourilor SIRENE constituite la nivelul fiecărui stat membru Schengen.

România s-a conectat la SIS în octombrie 2010, prin intermediul SISone4ALL, o soluţie tehnică intermediară dezvoltată de Portugalia.

În ultimul an, ţara noastră a efectuat cu succes toate testele preliminare pentru operaţionalizarea SIS II, alături de celelalte state membre.

Începând din 9 aprilie 2013, autorităţile române sunt conectate la Sistemul de Informaţii Schengen de a doua generaţie (SIS II).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IGPR:193 de persoane şi 49 de autoturisme identificate prin Biroul Sirene în ultima săptămână.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IGPR:193 de persoane şi 49 de autoturisme identificate prin Biroul Sirene în ultima săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei