Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 154 (5361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dentiştii din România ar putea avea mai mulţi pacienţi; preţurile lor sunt şi la jumătate faţă de UE

Medicii dentişti din România vor avea mai mulţi pacienţi străini după intrarea in vigoare a Directivei europene privind asistenţa medicală transfrontalieră, întrucât în România preţurile sunt în multe cazuri la jumătate din cele practicate în alte ţări din UE.

Declaraţia a fost făcută de decanul Facultăţii de Stomatologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Iaşi, Norina Forna, la Congresul Internaţional al Societăţii Române de Reabilitare Orală, desfăşurat de joi până sâmbătă în Capitală.

Intrarea în vigoare a Directivei europene privind asistentă medicală transfrontalieră va prezenta un avantaj pentru medicii dentişti români, care vor primi mai mulţi pacienţi în cabinetele lor, potrivit Norinei Forna.

"Beneficiile vor fi uriaşe. Pentru pacienţii străini, costurile tratamentelor în România sunt la jumătate faţă de cele din ţara lor. Astfel, în ceea ce priveşte implantologia, preţurile variază în străinătate între 1.000 şi 2.000 de euro, în timp ce în România ele se situează între 500 şi 600 de euro. Lucrările protetice din ceramică costă în alte ţări între 500 şi 1.000 de euro, în timp ce în România ele sunt de 200 - 250 de euro", a mai spus Norina Forna.

Directiva va intră în vigoare în luna octombrie a acestui an.

Călin Alexandru, director în cadrul Ministerului Sănătăţii, a precizat că, în prezent, la Ministerul Sănătăţii se lucrează la un proiect legislativ privind implementarea acestei directive.

"Având în vedere faptul că deja în România există un număr foarte mare de pacienţi din străinătate care apelează la servicii stomatologice, se creează posibilitatea ca, pe lângă plăţile pe care le asigură în mod direct pacienţii, să existe şi o formulă de decontare prin sistemele de asigurări sau prin sistemele lor naţionale de sănătate. E o perspectivă ce aduce şi riscuri, dar şi oportunităţi. Vor exista multe oportunităţi pentru sistemul de sănătate de asistenţă stomatologică", a declarat Călin Alexandru.

Pe de altă parte, Norina Forna atrăgea atenţia, tot joi, la congres, că preţul tratamentelor stomatologice ar putea creşte prin introducerea frezelor dentare de unică folosinţă.

Dentiştii poartă discuţii cu autorităţile pentru folosirea frezelor dentare de unică folosinţă în cabinete, mai ales în condiţiile în care din octombrie intră în vigoare Directiva europeană privind asistenţa medicală transfrontalieră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dentiştii din România ar putea avea mai mulţi pacienţi; preţurile lor sunt şi la jumătate faţă de UE.
 Vizualizări articol: 839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dentiştii din România ar putea avea mai mulţi pacienţi; preţurile lor sunt şi la jumătate faţă de UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei