Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 154 (5361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bac 2013: Aproape 90 de elevi, eliminaţi şi vineri din examen, la ultima probă

Un număr de 87 de candidaţi la bacalaureat au fost eliminaţi din examen, vineri, la ultima probă, pentru că au fost prinşi copiind sau aveau asupra lor materiale nepermise, ca şi la probele anterioare, în plin scandal privind ancheta de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală.

Vineri, au participat la proba la alegere a profilului şi specializării din cadrul bacalauretului 155.220 de absolvenţi de clasa a XII-a, dintre care 87 au fost eliminaţi pentru că au fost prinşi copiind sau aveau asupra lor materiale nepermise în timpul examenelor (telefoane mobile, tablete, fiţuici etc). Un candidat dintre cei eliminaţi nu a vrut să predea lucrarea comisiei, informează Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

La proba anterioară, cea obligatorie a profilului, care a avut loc miercuri, au participat 160.499 de absolvenţi de clasa a XII-a, dintre care 112 au fost eliminaţi pentru că au copiat sau deţineau asupra lor materiale interzise pe durata examenului.

De asemenea, luni, la proba scrisă de Limba şi literatura română, din cei 154.586 de candidaţi care s-au prezentat, 93 au fost scoşi din sălile de examen din cauza tentativelor de fraudă la care au recurs (utilizarea telefoanelor mobile sau a unor materiale ajutătoare nepermise).

Vineri, în municipiul Bucureşti şi în alte cinci judeţe - Argeş, Caraş-Severin, Dolj, Giurgiu, Vâlcea - s-au utilizat subiectele de rezervă, întrucât elevii au întârziat la examen din motive obiective. Pentru aceştia, proba a început la ora 13.30.

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat subiectele şi baremele de corectare pentru această probă la ora 15.00, pe site-ul www.subiecte2013.edu.ro.

MEN precizează că cele 18 pachete de subiecte destinate celor 10 discipline incluse în proba la alegere a profilului şi specializării au fost transmise, în condiţii de maximă securitate, în cele 583 de centre de examinare. Ministerul asigură că nu a existat nici un fel de breşă în procesul de transmitere a subiectelor din bazele de date gestionate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS). Subiectele au fost aduse la cunoştinţa elevilor la ora 9.00, ora începerii examenului, conform procedurilor.

Afişarea rezultatelor parţiale pentru examenul de bacalaureat va avea loc luni, până la ora 12.00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 12.00 - 16.00. Contestaţiile se vor soluţiona în intervalul 9 - 11 iulie, urmând ca pe 12 iulie să se afişeze rezultatele finale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bac 2013: Aproape 90 de elevi, eliminaţi şi vineri din examen, la ultima probă.
 Vizualizări articol: 894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bac 2013: Aproape 90 de elevi, eliminaţi şi vineri din examen, la ultima probă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei