Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 150 (5357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nădlac: Coadă la ieşirea din ţară, din cauza unei noi taxe pentru camioane aplicată de Ungaria

O coloană de aproximativ şase kilometri de camioane se înregistra, luni după-amiază, la ieşirea din ţară prin vama arădeană Nădlac, după ce Ungaria a modificat regulile de taxare pentru vehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Coloana de câteva sute de automarfare staţionează pe DN 7, înainte de oraşul de frontieră Nădlac, şoferii aşteptând formalităţile din vamă pentru a intra în Ungaria, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit şoferilor aflaţi în trafic, coloana are o lungime de peste şase kilometri, informaţie confirmată şi de Poliţia de Frontieră Arad, care a emis un comunicat de presă prin care explică motivul creşterii timpilor de aşteptare la intrarea în Ungaria.

"Ca urmare a faptului că, începând cu data de 1 iulie, pe teritoriul Ungariei s-a modificat legislaţia privind achitarea taxei de drum pentru autovehiculele a căror greutate totală maximă admisă depăşeşte 3,5 tone, s-a constatat că în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria, pe sensul de intrare în ţara vecină, s-au mărit timpii de aşteptare pentru această categorie de autovehicule", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, "poliţiştii de frontieră au contactat autorităţile de frontieră maghiare pentru a lua măsurile necesare, care să conducă la reducerea timpilor de aşteptare pentru autocamioane şi asigurarea unui control fluent şi civilizat".

Comunicatul menţionează că, începând de luni, "vehiculele a căror greutate totală maximă admisă depăşeşte 3,5 tone au dreptul să circule pe drumurile din Ungaria numai după achitarea taxei de drum".

Confrom sursei citate, taxa de drum poate fi achitată, pe teritoriul Ungariei, la fiecare staţie PECO, la birourile unde şi anterior se putea achiziţiona taxa de drum, precum şi în punctele de trecere a frontierei, la intrare în ţara vecină, în terminalul automarfarelor: Artand - Borş, Nagylac - Nădlac, Gyula - Vărşand, Csengersima - Petea.

Din cauza automarfarelor staţionate pe DN 7, în zonă se circulă cu dificultate, alternativ, în ambele sensuri, pe o singură bandă din cele două disponibile, astfel că patrule de poliţişti rutieri şi de frontieră au fost mobilizate pe segmentul cuprins între municipiul Arad şi Nădlac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nădlac: Coadă la ieşirea din ţară, din cauza unei noi taxe pentru camioane aplicată de Ungaria.
 Vizualizări articol: 609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nădlac: Coadă la ieşirea din ţară, din cauza unei noi taxe pentru camioane aplicată de Ungaria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei