Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 146 (5353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reprezentant de firmă care a obţinut fonduri europene cu acte false, condamnat la 11 ani închisoare

Reprezentantul unei firme, acuzat de DNA că a primit fonduri europene de peste 480.000 de euro şi a încercat să obţină aproape 1,5 milioane de euro pentru trei proiecte folosind documente şi declaraţii false, a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul Bucureşti, la 11 ani de închisoare.

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Iulian Marius Buturugă, reprezentant al SC Buturugă, Militaru & Asociaţii SPCJ S.R.L., la 10 ani de închisoare pentru folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată, şi la 6 ani de închisoare pentru schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată.

De asemenea, Buturugă a primit câte cinci ani de închisoare pentru tentativă la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată, şi tentativă la înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Acesta a mai primit cinci luni de închisoare pentru participaţie improprie la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi opt luni de închisoare pentru fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată.

Astfel, instanţa a decis să-l condamne Iulian Marius Buturugă la pedeapsa cea mai grea, de 10 ani de închisoare, la care a adăugat un spor de un an, urmând ca acesta să execute 11 ani de închisoare.

Tribunalul Bucureşti i-a interzis reprezentantului firmei SC Buturugă, Militaru & Asociaţii SPCJ S.R.L şi o serie de drepturi civile şi a admis acţiunea civilă a Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, urmând ca Iulian Marius Buturugă să plătească în solidar cu firma aproximativ 3,4 milioane de lei.

Instanţa a menţinut sechestrul asigurator asupra unui imobil din strada Mircea Vodă şi a unui imobil din strada Baia, din Bucureşti şi a desfiinţat înscrisurile cu caracter fals.

Sentinţa Tribunalului Bucureştri nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti.

Iulian Marius Buturugă, reprezentant al SC Buturugă, Militaru & Asociaţii SPCJ S.R.L a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în octombrie 2012.

Procurorii arată, în rechizitoriul trimis instanţei, că, în perioada 2010-2011, Iulian Marius Buturugă a prezentat Organismelor Intermediare Regionale pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (OIR POSDRU) - Regiunile Sud Vest Oltenia, Nord Vest şi Sud Est, delegate ale Autorităţii Contractante din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, documente şi declaraţii false prin care atesta în mod nereal capacitatea administrativă şi financiară a societăţii comerciale de a obţine fonduri europene.

Pe baza acestor documente - certificate de atestare fiscală false ce figurau ca fiind emise de Administraţia Financiară Sector 3 Bucureşti, declaraţii false privind eligibilitatea societăţii, adeverinţe false ce creau aparenţa emiterii de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, pe care le-a falsificat personal sau a determinat alte persoane să le falsifice - Buturugă a obţinut pe nedrept, în numele firmelor pe care le reprezenta, fonduri europene nerambursabile din Fondul Social European în cuantum de 2.024.740,5 lei, echivalentul a aproximativ 480.935,86 de euro, în cadrul a patru proiecte POSDRU şi a solicitat suma totală de 6.074.223 lei, echivalentul a aproximativ 1.442.802 euro, provenită din fonduri europene nerambursabile şi din bugetul naţional, în cadrul a trei proiecte POSDRU.

Totodată, din banii obţinuţi în mod ilegal de firma pe care o reprezenta, Iulian Marius Buturugă a schimbat destinaţia sumei de 924.448,85 lei. Pentru a justifica cheltuirea acestei sume, Buturugă a falsificat 351 de documente pe baza cărora a atestat, în mod nereal, existenţa unor relaţii contractuale între firmele pe care le reprezenta şi alte societăţi comerciale - prestatori de servicii fictivi, au precizat procurorii în documentul citat.

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma totală de 2.024.740 de lei, reprezentând valoarea contractelor de finanţare, la care se adaugă dobânzile civile aferente.

Potrivit sursei citate, pentru recuperarea pagubei, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor aparţinând inculpatului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reprezentant de firmă care a obţinut fonduri europene cu acte false, condamnat la 11 ani închisoare.
 Vizualizări articol: 2035 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Reprezentant de firmă care a obţinut fonduri europene cu acte false, condamnat la 11 ani închisoare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei