Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 142 (5349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta:Cererile medicilor sunt legitime şi normale,dar trebuie găsite soluţii care pot fi şi aplicate

Solicitările medicilor şi ale celor din sistemul de sănătate sunt legitime şi normale, dar trebuie găsită o cale de mijloc între lucrurile dorite şi soluţiile care pot fi efectiv aplicate, a declarat, vineri, premierul Victor Ponta.

"Mi se pare întotodeauna - şi am spus lucrul ăsta - că solicitările medicilor şi ale celor din sistemul de sănătate sunt legitime şi normale, evident că am încredere şi au totuşi un partener şi în ministrul Nicolăescu, şi în domnul Arafat, şi în noul şef al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate pentru a găsi soluţiile care se pot realiza. Întotdeauna trebuie găsită acea cale de mijloc între lucrurile pe care ni le dorim şi lucrurile pe care putem să le facem, Pentru toate aceste măsuri au sprijinul meu", a spus Ponta.

Joi seara, premierul Ponta a afirmat că aşteaptă de la Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor soluţii posibile pentru rezolvarea problemei medicilor, arătând că este nevoie de măsuri sustenabile pe termen lung care să nu afecteze creşterea economică, nu de decizii ca în cazul dublării salariilor la profesori.

"Am foarte mare încredere că dialogul între ministrul Nicolăescu, Arafat şi Astărăstoae va identifica toate acele soluţii care sunt posibile. Lucrurile care nu sunt posibile....dar există toată bună-voinţa, toată înţelegerea asupra gravităţii fenomenului", a spus Ponta.

El a adăugat că orice soluţie bugetară trebuie discutată în Guvern, dar cu păstrarea trendului de creştere economică şi venituri suplimentare la buget prin reorganizarea ANAF, astfel încât măsurile să fie sustenabile pe termen lung.

"Amintesc că împreună, cred că am fost toţi, când am votat dublarea salariilor pentru profesori şi după aia tot toţi nu am ştiut cum să facem că nu puteam să le dăm", a arătat Ponta.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat, miercuri, că medicii şi restul personalului din sistemul sanitar ameninţă din iulie cu proteste, greve şi chiar demisii, din cauza salariilor mici, a condiţiilor de lucru şi a modului în care sunt trataţi angajaţii din sănătate în România, Astărăstoae spunând că vorbeşte în numele tuturor organizaţiilor profesionale din sistem.

Personalul medico-sanitar reclamă, în primul rând, salariile mici - echivalentul a 200 de euro pe lună pentru un rezident şi, respectiv, 500 de euro în cazul unui specialist, dar şi condiţiile de lucru şi modul în care este tratat de către autorităţi şi chiar de către unii pacienţi.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că acţiunile anunţate de Colegiul Medicilor din România au susţinerea organizaţiei sindicale, el precizând că acestea nu sunt împotriva Ministerului Sănătăţii (MS), ci a celui de Finanţe şi a Guvernului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta:Cererile medicilor sunt legitime şi normale,dar trebuie găsite soluţii care pot fi şi aplicate.
 Vizualizări articol: 694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta:Cererile medicilor sunt legitime şi normale,dar trebuie găsite soluţii care pot fi şi aplicate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei