Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 133 (5340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Teodorovici: Transferul de fonduri va trebui asigurat de bănci, care vor avea şi rol de finanţare

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici,a precizat, marţi, că viitorul circuit financiar pentru perioada de programare 2014-2020 va trebui simplificat, el arătând că este necesar ca transferul de fonduri să fie asigurat de bănci, care vor avea rol şi de finanţare.

"Ieri la Comisia Europeană (...) s-a discutat şi despre viitorul circuit financiar pe care îl vom aplica în România şi anume acel transfer de fonduri să nu mai fie atât de lung, prin tot sistemul, de la Ministerul de Finanţe la ministere, de la ministere la consilii locale sau la beneficiari şi de acolo la contractori, şi să implicăm pe cât posibil sistemul bancar în acest mecanism, astfel încât odată ce bonul de plată din sistem se acordă, transferul de fonduri să dureze o zi, maxim două către beneficiarii implicaţi, ceea ce va duce la o simplificare accentuată", a spus Teodorovici.

El a precizat că a avut deja discuţii cu câteva dintre bănci şi că vrea să aibă o discuţie şi cu Asociaţia Română a Băncilor în acest sens.

"Documentaţia de atribuire pe care vreau să o elaborăm în următoarea perioadă într-un termen foarte scurt vreau să o discutăm într-un mod deschis cu Asociaţia Română a Băncilor, pentru că e normal ca partenerii să cunoască şi să stabilim de comun acord principalele condiţii de participare", a precizat ministrul.

El a spus că îşi doreşte ca băncile care vor asigura transferul de fonduri să propună şi linii de finanţare.

"Vreau să avem un sistem complex în care cel care vine să asigure această funcţie de transfer de fonduri să vină să propună şi linii de finanţare, adică dacă băncile sau acea bancă va utiliza o parte din prefinanţarea acordată României, vreau foarte mult ca ea să se ducă către mecanisme de finanţare, fie privaţi, fie publici. Banca aceasta nu va avea doar un rol de transfer de fonduri, ci şi de finanţare a unor beneficiari", a spus Teodorovici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teodorovici: Transferul de fonduri va trebui asigurat de bănci, care vor avea şi rol de finanţare.
 Vizualizări articol: 776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teodorovici: Transferul de fonduri va trebui asigurat de bănci, care vor avea şi rol de finanţare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei