Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 132 (5339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

UE şi Fundaţia Bill&Melinda Gates au semnat un acord pentru combaterea bolilor asociate sărăciei

Uniunea Europeană şi Fundaţia Bill&Melinda Gates au semnat luni, la Paris, un acord privind combaterea bolile asociate sărăciei, ce afectează peste un miliard de persoane, printre obiectivele parteneriatului fiind şi elaborarea unui produs medical nou în fiecare an, care să trateze aceste persoane.

"Acordul, semnat la Paris de copreşedintele fundaţiei, Bill Gates, şi de comisarul european pentru cercetare, inovare şi ştiinţă, Máire Geoghegan-Quinn, creează un nou parteneriat strategic pentru cercetare în acest domeniu", se arată într-un comunicat de luni al Comisiei Europene

Potrivit sursei citate, parteneriatul prevede investiţii în cercetarea şi dezvoltarea unor acţiuni de salvare pentru a îmbunătăţi sănătatea şi bunăstarea persoanelor care trăiesc în ţările aflate în curs de dezvoltare.

"Pe lângă accelerarea elaborării medicamentelor, vaccinurilor şi diagnosticelor, atât de necesare, cele două organizaţii vor urmări şi consolidarea unor mijloace accesibile şi durabile, pentru a se asigura că aceste produse ajung cu rapiditate la cei care au cea mai mare nevoie", se mai arată în comunicat.

Comisarul european pentru cercetare, inovare şi ştiinţă, Máire Geoghegan-Quinn, a arătat că obiectivul parteneriatului are în vedere elaborarea unui produs medical nou în fiecare an pentru tratarea persoanelor care suferă de boli asociate sărăciei.

"Obiectivul nostru în cadrul acestui nou parteneriat este să colaborăm pentru a elabora cel puţin un produs medical nou şi ameliorat pe an. Aceasta va constitui un important pas înainte pentru milioanele de persoane care suferă de boli asociate sărăciei", a spus comisarul european, citat în comunicat.

Copreşedintele fundaţiei, Bill Gates, a declarat că, până la sfârşitul acestui deceniu, se poate contribui la îmbunătăţirea vieţilor a milioane de persoane "cu resurse suficiente şi un angajament politic ferm".

"Fundaţia este pe deplin angajată să sprijine eforturile de elaborare a unor produse salvatoare pentru a contribui la rezolvarea unora dintre cele mai dificile probleme mondiale. Parteneriatul cu Comisia şi alţi finanţatori este esenţial pentru succesul misiunii noastre comune", a arătat Bill Gates, citat în comunicat.

Totodată, fundaţia şi CE intenţionează să lanseze un premiu de inovare comun cu ocazia Convenţiei inovării din 2014, pentru a recunoaşte şi recompensa inovaţiile care răspund provocărilor lansate în materie de sănătate la nivel mondial.

Potrivit sursei citate, CE şi fundaţia vor finanţa în comun dezvoltarea de noi instrumente clinice pentru tratarea şi prevenirea HIV, a tuberculozei, a malariei şi a altor boli infecţioase neglijate, cum ar fi bolile diareice, ulcerul Buruli, trahomul, filarioza limfatică şi boala somnului.

Între 2007 şi 2011, fundaţia şi Comisia Europeană au contribuit cu aproximativ 2,4 miliarde de euro (3,1 miliarde de dolari) la cercetarea şi dezvoltarea axată asupra bolilor infecţioase asociate sărăciei, sprijinind elaborarea a mai mult de 20 de produse noi şi îmbunătăţite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UE şi Fundaţia Bill&Melinda Gates au semnat un acord pentru combaterea bolilor asociate sărăciei.
 Vizualizări articol: 746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UE şi Fundaţia Bill&Melinda Gates au semnat un acord pentru combaterea bolilor asociate sărăciei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei