Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 130 (5337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Neamţul sapă şanţul perfect şi bea o bere; românul sapă şanţul strâmb şi bea două beri

Traian Băsescu a descris, vineri, la întrevederea cu susţinătorii săi de pe Facebook, diferenţa de mentalitate dintre nemţi şi români, arătând că un muncitor neamţ sapă un şanţ perfect şi apoi, mulţumit, bea o bere, iar unul român sapă un şanţ strâmb, spune că "merge şi aşa" şi apoi bea două beri.

"Aici aş putea să vin la ce ştiu despre un muncitor neamţ, de exemplu, care face un şanţ. Vreau să descriu puţin mentalitatea. El va săpa şanţul, fix când se termină ora de program pune lopata jos, se uită şi vede că pereţii şanţului sunt perfect drepţi, vede că fundul şanţului e perfect drept, tasat, spune «Am făcut o muncă bună», se duce şi e mulţumit, bea o bere", a spus Băsescu.

El a descris şi situaţia muncitorului român.

"La noi, s-ar putea să fac şi şanţul strâmb, şi fundul şanţului netasat, după ce plec se dărâmă un perete şi să-i spun că «Merge şi aşa!». Dar berea - beau două, nu una, ca neamţul", a spus şeful statului.

Preşedintele a precizat că prin această comparaţie a vrut să sublinieze faptul că satisfacţia pe care o oferă munca se răspândeşte şi în modul în care un cetăţean se comportă în societate, dar şi în modul în care evaluează politicienii.

"Pe când, dacă tu, în viaţa ta de zi cu zi, nu eşti obişnuit să fii exigent cu ceea ce faci, sigur că nu eşti exigent nici cu politicienii şi atunci o să-i votezi şi pe cei care nu au studii, şi pe cei care au dosare penale. Şi vedem ce avem în Parlament, că aflu acuma că Parlamentul vrea să cheme orice persoană la comisii de anchetă. Deci ne aşezăm într-un ridicol. De ce? Din lipsă de cultură politică. Nu ştim ce trebuie să facă un Parlament", a spus Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Neamţul sapă şanţul perfect şi bea o bere; românul sapă şanţul strâmb şi bea două beri.
 Vizualizări articol: 842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Băsescu: Neamţul sapă şanţul perfect şi bea o bere; românul sapă şanţul strâmb şi bea două beri1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine sapa perfect groapa altuia... trimis de
( 8 iun 2013, 14:39:21
Nu stiu daca nemtii au acest proverb, dar noi tot il asteptam sa cada... Nu stiu cati muncitori a vazut el la lucru, fiind, dupa spusele domniei sale, mai mult pe mare, si dupa spusele cunoscutilor si ziaristilor, mai mult la GoldenBlitz. Se spune ca acolo, pe mare, bucatarul sau omul de serviciu trebuia sa-l duca in spate pe "carmaci" daca nu isi facea datoria cum trebuie. Adica, Base' manca si bea, apoi ala trebuia sa-l duca in carca pana in cabina sa. Se pune intrebarea, in spiritul declaratiei presedintelui: era acel slujbas neamt, care sapa la perfectie, sau roman, care bea "doua beri"? In care categorie l-ati incadra, dle presedinte? Si, mai ales, ne intrebam cum un neamt l-ar fi carat in spate, la perfectie, pe Base', dupa care, multumit de greutatea carata in spate, s-ar fi dus si ar fi baut o bere: "azi mi-am facut datoria". Si cum, un roman, pus sa execute aceeasi sarcina, ar fi facut-o imperfect, l-ar fi scapat probabil in apa pe il Grande, dupa care s-ar fi dus, si el multumit, "merge si-asa", si o multime de oameni i-ar fi facut cinste cu cate o bere: "bine lucrat, nene, si noi ne chinuiam cu referendumu' ".
PS Mai usor pianu' pe scari si cu stersu' comentariilor. Va rog frumos, haideti sa existe democratie (aia putina, asa cum o reclama Base') si drept de libera exprimare. Daca am gresit cu ceva la ceea ce am scris, se poate semnala, cred eu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei