Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 123 (5330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

INML:Peste 55% din testele de alcoolemie făcute şoferilor în 2012, pozitive; 7% aveau peste 2 la mie

Peste 55% dintre testele de alcoolemie efectuate şoferilor de către legişti în 2012 au fost pozitive, iar în 7% dintre cazuri conducătorii auto au avut peste 2 g/l alcool pur în sânge, potrivit unui raport al Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) "Mina Minovici" din Capitală

INML a efectuat, anul trecut, 49.370 de determinări ale alcoolemiei conducătorilor auto.

În peste 55 la sută din cazuri, alcoolemia a fost pozitivă, iar în 7 la sută din cazuri, a depăşit 2 la mie, respectiv peste 2 g/l alcool pur în sânge, arată raportul INML.

Conform legislaţiei rutiere în vigoare, răspunderea penală a şoferilor intervine începând cu o alcoolemie de 0,8 la mie.

Potrivit aceluiaşi raport, tot în 2012, au fost efectuate 78.309 investigaţii toxicologice, majoritatea, respectiv 71.525, fiind determinări ale alcoolemiei la persoane şi la cadavre.

Alte 5.184 de investigaţii toxicologice complexe au fost făcute pentru identificarea unor substanţe, altele decât alcoolul şi drogurile, iar 1.600, pentru determinarea prezenţei drogurilor şi dozarea acestora, precum şi pentru urgenţe spitaliceşti în cazuri de intoxicaţii acute.

Raportul mai arată că în reţeaua de medicină legală se perpetuează o dramatică lipsă a dotărilor cu aparatură modernă şi a reactivilor necesari pentru unele investigaţii toxicologice elementare.

"Există, astfel, 13 servicii judeţene a căror activitate a laboratorului de toxicologie se rezumă doar la determinarea alcoolemiilor, fără a efectua niciun fel de alte examene toxicologice, situaţie ce poate fi explicată prin lipsa dotării cu aparatură, reactivi şi personal. Mai mult decât atât, există numeroase servicii de medicină legală care nu au posibilitatea să efectueze nici cea mai elementară investigaţie toxicologică. Chiar şi la institutele de medicină legală, aparatura de laborator este insuficientă şi invechită, aprovizionarea cu reactivi este grevată de sincope frecvente. Nu poate fi acceptabil ca în România, ţară cu peste 20 milioane locuitori, să existe în sistemul medico-legal doar trei laboratoare apte să detecteze drogurile stupefiante", se arată documentul avizat de Comisia Superioară Medico-Legală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului INML:Peste 55% din testele de alcoolemie făcute şoferilor în 2012, pozitive; 7% aveau peste 2 la mie.
 Vizualizări articol: 492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
INML:Peste 55% din testele de alcoolemie făcute şoferilor în 2012, pozitive; 7% aveau peste 2 la mie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei