Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 122 (5329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Firmele pot cere eşalonarea datoriei fiscală dacă au fost verificate din nou de ANAF

Toate companiile care au datorii fiscale pentru care au obţinut deja o decizie de eşalonare, dar în cazul cărora sunt identificate ulterior şi alte datorii, în urma unui nou control al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), vor putea solicita şi eşalonarea a acestor noi datorii, în baza unei ordonanţe de urgenţă aprobată de Guvern.

Ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, a declarat agenţiei MEDIAFAX că principalul beneficiar al ordonanţei este Poşta Română, companie care, în lipsa acestei măsuri, ar fi intrat în faliment din 6 iunie, când datoria devenea exigibilă.

Potrivit sursei citate, principala modificare indusă de actul normativ este că acele companii cu datorii care au fost verificate recent de ANAF vor putea solicita eşalonarea datoriilor.

Ministrul a arătat că Poşta Română a fost verificată în 2003 de ANAF, iar recent a fost supusă unui nou control, având însă acum posibilitatea de a cere eşalonarea datoriilor.

Nica a adăugat că Guvernul va solicita Comisiei Europene acordul pentru transformarea în acţiuni a datoriilor istorice ale Poştei Române, iar datoria către ANAF, de 107 milioane lei, va fi astfel eşalonată, în baza ordonanţei de urgenţă avizată de către Executiv.

O ordonanţă de urgenţă aprobată, miercuri, de Guvern extinde cazurile în care se poate modifica decizia de eşalonare la plată în perioada de valabilitate a eşalonării, prin includerea în eşalonare a obligaţiilor fiscale stabilite de organele de inspecţie fiscală prin decizie de impunere, cu termene de plată după data comunicării deciziei de eşalonare.

În nota de fundamentare se arată că OU 29/2011 stabileşte procedura de acordare a înlesnirilor sub forma eşalonării la plată pentru obligaţiile fiscale administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, pe o perioadă de maximum şapte ani pentru toţi contribuabilii, de drept public sau privat, indiferent de modul de organizare al acestora, atâta timp cât nu au intervenit incidente în ceea ce priveşte funcţionarea normală a acestora.

În notă se arată însă şi faptul că, în prezent, nu pot forma obiect al deciziei de modificare a deciziei de eşalonare la plată acele sume stabilite de organele de inspecţie fiscală, prin decizie de impunere al căror termen de plată este după data comunicării deciziei de eşalonare la plată.

"În cele mai multe cazuri, plata acestor sume poate reprezenta, pentru contribuabilul beneficiar al unei eşalonări, o povară importantă datorită cuantumului lor (de regulă, sunt stabilite pe mai multe perioade fiscale)", se arată în notă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele pot cere eşalonarea datoriei fiscală dacă au fost verificate din nou de ANAF.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firmele pot cere eşalonarea datoriei fiscală dacă au fost verificate din nou de ANAF0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei