Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 119 (5326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Intervenţie pentru salvarea a trei turişti polonezi rămaşi blocaţi pe Transalpina

 

Jandarmii montani au intervenit, ieri, pentru salvarea a trei turişti polonezi care se aflau cu motocicletele pe Transalpina (DN 67 C), deşi circulaţia în zonă este închisă, şi care au fost surprinşi de o ninsoare puternică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Gorj, Alin Ivan, un turist de la Rânca a sunat la 112 şi a anunţat că trei turişti aflaţi pe motociclete înmatriculate în Polonia s-au aventurat pe şosea dincolo de zona deschisă circulaţiei. După câteva minute, la 112 s-a primit un alt apel, un cetăţean străin spunând doar "motor blocked", fără să precizeze unde se află sau care este problema cu care se confruntă.

Echipajul de jandarmi montani a urcat şi i-a recuperat pe cei trei polonezi, care fuseseră surprinşi de o ninsoare puternică şi nu mai puteau înainta. Cei trei turişti, cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, au fost coborâţi în staţiune fără să le fie aduse şi motocicletele, pe care le-au abandonat pe munte. Acestea ar urma să fie recuperate pe cont propriu în perioada următoare, imediat ce vremea se va îmbunătăţi, polonezii declarându-se mulţumiţi că au fost salvaţi.

În urmă cu două săptămâni, nouă turişti români, printre care şi doi copii, au fost salvaţi de poliţişti şi jandarmi tot după ce s-au aventurat pe Transalpina, pe porţiunea de şosea care este închisă circulaţiei, respectiv de la Rânca la Sebeş.

Traficul pe Transalpina ar fi trebuit redeschis în 15 mai, însă circulaţia rămâne interzisă din cauza zăpezii, care în unele zone depăşeşte un metru.

Transalpina face legătura între localitatea Novaci din judeţul Gorj, trece prin staţiunea Rânca şi ajunge la Sebeş, în judeţul Alba. O mare parte din drum a fost modernizat în ultimii ani, dar sectorul cuprins între Rânca şi Sebeş este şantier, nefiind predat Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi.

Firma care s-a ocupat de lucrări este Romstrade, a omului de afaceri Nelu Iordache, arestat preventiv pentru fapte de corupţie. Muncitorii acestei firme nu au instalat semne de circulaţie şi nici parapete de protecţie pe marginea şoselei. Lucrările ar fi trebuit finalizate până anul trecut, termenul fiind însă amânat din lipsă de fonduri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Intervenţie pentru salvarea a trei turişti polonezi rămaşi blocaţi pe Transalpina.
 Vizualizări articol: 575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Intervenţie pentru salvarea a trei turişti polonezi rămaşi blocaţi pe Transalpina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei