Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 118 (5325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Doi români acuzaţi de americani de apartenenţă la mafie, arestaţi în România la solicitarea SUA

 

Doi hackeri români au fost arestaţi la Bucureşti, joi, după ce au fost ridicaţi la solicitarea autorităţilor judiciare americane, fiind acuzaţi de acestea că ar fi aderat, pe teritoriul SUA, la o organizaţie mafiotă, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie.

"Doi bărbaţi din Bucureşti şi Râmnicu Vâlcea, urmăriţi internaţional de autorităţile judiciare americane, au fost depistaţi de poliţiştii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR. Cei doi suspecţi au fost arestaţi pentru 29 de zile", se arată într-un comunicat emis de Poliţia Române.

Surse apropiate anchetei au precizat, pentru MEDIAFAX, că persoanele arestate sunt Alexandru Manuel Tudor, în vârstă de 32 de ani, din Bucureşti, şi Mihai Daniel Radu, în vârstă de 34 de ani, din Râmnicu Vâlcea.

Ce doi erau urmăriţi internaţional, în urma unei solicitări formulate de autorităţile judiciare americane. În SUA, ei au fost arestaţi preventiv în lipsă, pentru "conspiraţie la fraudă prin cablu, conspiraţie la spălare de bani şi conspiraţie la trafic cu servicii contrafăcute".

Conform surselor citate, cei doi bărbaţi sunt acuzaţi de autorităţile americane că, în perioada 2005 - 2010, aceştia s-au aflat pe teritoriul SUA, unde, după ce au aderat la o grupare mafiotă, au comis mai multe infracţiuni, majoritatea în 2007.

Prejudiciul total provocat de Alexandru Manuel Tudor şi Mihai Daniel Radu a fost evaluat de americani la aproximativ un milion de dolari.

Cei doi au fost încarceraţi în arestul Poliţiei Capitalei, dup ce, joi, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti.

Numele celor doi apar şi într-un dosar instrumentat în România, de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în 2008.

Atunci, anchetatorii au făcut 34 de percheziţii domiciliare la adrese din Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani, Bucureşti, Alexandria, Sibiu, Hunedoara, în urma cărora au fost reţinute 20 de persoane.

Modul de operare al membrilor grupului consta în postarea unor anunţuri de vânzare de bunuri (pe care nu le deţineau în realitate), apelând la site-uri specializate de comerţ electronic (E-Bay.com, Equine.com, Craigslist.com). Potrivit anchetatorilor, accesul la aceste site-uri se făcea, de regulă, folosindu-se datele de identificare ale altor persoane, inclusiv date ale cărţilor de credit aparţinând acestora, informaţii obţinute prin lansarea de mesaje spam, determinându-i astfel să dezvăluie date personale (metoda phishing). Datele astfel obţinute erau folosite pentru înscrierea neautorizată, cu identitatea persoanei respective, pe site-urile de comerţ on-line.

După postarea anunţurilor de vânzare a unor bunuri, aceştia îşi determinau victimele să achiziţioneze bunurile şi să efectueze plata fie prin sisteme de transfer rapid de bani (Western Union, Money Gram), fie prin depuneri în conturi bancare pe nume fictive de beneficiari. Aceste identităţi fictive erau folosite de membrii grupării în scopul ridicării sumelor transferate de victime.

Sumele rezultate din aceste activităţi erau trimise în ţară prin servicii de transfer rapid de bani, de această dată folosindu-se o identitate fictivă a expeditorului şi una reală a beneficiarului, care au acelaşi nume, urmărindu-se crearea unei false impresii cu privire la existenţa unui legături familiale. Pe lângă transferul rapid de bani, membrii grupului infracţional apelau, pentru aducerea în ţară a banilor, fie la depunerea în conturi bancare, fie la serviciile unor transportatori auto, a explicat Ministerul Public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi români acuzaţi de americani de apartenenţă la mafie, arestaţi în România la solicitarea SUA.
 Vizualizări articol: 725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi români acuzaţi de americani de apartenenţă la mafie, arestaţi în România la solicitarea SUA5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei