Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 106 (5313)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Datele de la evaluarea din 2008, folosite la stabilirea pachetului minim de servicii

 

Programul naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei, din 2007-2008, va ajuta la stabilirea pachetului minim de servicii medicale, a anunţat vineri, la prezentarea rezultatelor obţinute, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a precizat că rezultatele obţinute în cadrul programului sunt în concordanţă cu evaluările specialiştilor şi acestea vor ajuta la stabilirea pachetului minim de servicii medicale.

Nicolăescu a afirmat că Ministerul Sănătăţii a făcut opţiunea corectă atunci când şi-a asumat programul naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei, mai ales că are un rol important şi în modul în care vor fi alocaţii banii pentru sănătate în următorii ani.

Eugen Nicolăescu a mai spus că evaluarea trebuie continuată, deoarece populaţia nu are educaţiei medicală, iar valoarea programului creşte în timp.

Ministrul Sănătăţii a spus că programul naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei va fi reluat, dar deocamdată nu poate spune când şi sub ce formă.

Nicolăescu a mai spus că vrea să introducă şi o serie de programe de prevenţie secundară, centrate în special pe populaţia tânără, în acest sens fiind deja iniţiate discuţii.

Eugen Nicolăescu a precizat că se doreşte a se acţiona pe trei paliere în perioada următoare, respectiv pe implicarea şi responsabilizarea fiecărui cetăţean privind sănătatea sa, implicarea comunităţii locale pentru sprijinirea persoanelor aflate în situaţii de risc şi stabilirea unei colaborări între Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Agriculturii şi Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

În fostul mandat al ministrului Eugen Nicolăescu a fost pus în aplicare, din 1 iulie 2007 până în decembrie 2008, un program de evaluare a stării de sănătate a populaţiei. În cadrul acestui program, fiecare român a primit prin poştă un talon cu menţiunea "medic", cu care trebuia să meargă la doctorul de familie pentru un consult şi analize ce erau realizate în luna de naştere a fiecăruia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Datele de la evaluarea din 2008, folosite la stabilirea pachetului minim de servicii.
 Vizualizări articol: 687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Datele de la evaluarea din 2008, folosite la stabilirea pachetului minim de servicii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei