Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 97 (5304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Apel fals prin care se solicită fonduri pentru un copil cu leucemie în numele Marianei Câmpeanu

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a sesizat organele de cercetare penală cu privire la existenţa unui apel umanitar fals, prin care se solicită, în numele ministrului Mariana Câmpeanu, fonduri pentru un copil bolnav de leucemie.

Ministerul precizează, joi, că a fost sesizat de existenţa unui apel umanitar tipărit care, deşi poartă însemnele oficiale ale instituţiei şi semnătura ilizibilă a ministrului Mariana Câmpeanu, reprezintă "un fals grosolan", care nu are nicio legătură cu instituţia şi afectează grav imaginea Ministerului şi a ministrului Muncii.

MMFPSPV precizează că înscrisul, prin care se cer bani pentru un copil de patru ani bolnav de leucemie, pare să reproducă metoda de fraudare utilizată anterior şi în cazul unui alt ministru.

În apelul umanitar care pare semnat de ministrul Mariana Câmpeanu, se solicită ajutor financiar de la "firme şi instituţii" pentru un copil care ar fi fost diagnosticat cu "leucemie acută limfoblastică tip L1" şi care ar necesita "tratament într-o clinică specializată din străinătate", costurile ridicându-se la aproximativ 60.000 de euro.

"Facem un apel de solidaritate, adresând o respectuoasă rugăminte şi făcând un apel de suflet pentru oricine poate contribui financiar, întrucât orice sumă, oricât de modestă, este extrem de importantă", se arată în falsul apel umanitar.

Purtătorul de cuvânt de la MMFPSPV, Iolanda Stăniloiu, a declarat pentru MEDIAFAX, că în apelul umanitar este menţionat şi un site pe care există documente medicale, însă CNP-ul de pe acele acte medicale nu corespunde cu numele menţionat, ci cu numele unui copil care a murit în anul 2010.

Ministerul a sesizat de urgenţă organele de cercetare penală abilitate în vederea efectuării unei anchete.

"Pe această cale, facem un apel către toate persoanele şi instituţiile care au primit o solicitare asemănătoare, să nu-i dea curs şi să sesizeze cu celeritate atât ministerul, cât şi organele de cercetare specializate. Ministrul Mariana Câmpeanu îşi exprimă suportul şi compasiunea pentru cauzele umanitare reale, dar dezavuează cu indignare orice practici ilegale de obţinere a unor foloase materiale prin specularea adevăratelor tragedii umane", se arată în comunicatul transmis MEDIAFAX.

În prima jumătate a lunii aprilie, au fost prinşi şase membri ai unei grupări, dintre care doi sunt deţinuţi în penitenciarele Târgu Ocna şi Iaşi, suspectaţi că au înşelat administratorii unor firme cu 15.000 de euro, după ce i-au sunat şi le-au cerut diverse donaţii spunând că sunt apropiaţi ai ministrului Dan Şova sau ai unor prefecţi.

Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, a formulat o plângere la DNA, în care a arătat că persoane necunoscute cer bani în numele lui.

Plângerea a fost declinată de la DNA la Parchetul Judecătoriei Sector 4, ajungând la judiciariştii Poliţiei Sectorului 4, care au stabilit că persoanele care spuneau că vorbesc în numele ministrului Dan Şova pentru a cere diverse donaţii sunau de pe telefoane mobile din închisoare. Aceştia au reuşit să convingă mai mulţi administratori de firme să vireze bani, prin Western Union, în conturile complicilor aflaţi în libertate, prejudiciu creat în acest fel ridicându-se la aproximativ 15.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apel fals prin care se solicită fonduri pentru un copil cu leucemie în numele Marianei Câmpeanu.
 Vizualizări articol: 781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apel fals prin care se solicită fonduri pentru un copil cu leucemie în numele Marianei Câmpeanu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei