Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 91 (5298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MFE: Beneficiarii POS DRU vor depune doar documente în format electronic pentru a-şi încasa banii

 

Beneficiarii de fonduri europene contractate prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) vor depune, începând din 22 aprilie, doar documente justificative în format electronic pentru a deconta sumele aferente cheltuielilor eligibile efectuate în cadrul proiectelor.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Ministerul Fondurilor Europene, documentele vor fi scanate şi vor fi depuse de beneficiari la Organismele Intermediare POS DRU pe CD şi va fi încheiat un proces verbal de predare-primire a CD-ului.

"Este inacceptabil ca beneficiarii să vină cu mii de pagini când depun documentele pentru a-şi recupera banii. Nu mai tolerez această abordare în relaţia cu beneficiarii şi am solicitat în mod expres Autorităţii de Managment POS DRU ca începând de luni, 22 aprilie, toate cererile de rambursare şi documentele aferente să fie depuse numai în format electronic. Mai mult, în viitorul apropiat aceste documente vor fi depuse online. Efectul acestor măsuri va fi accelerarea ritmului de absorbţie a fondurilor europene şi degrevarea beneficiarilor de o activitate inutilă", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit comunicatului.

MFE precizează în comunicat că, în prezent, documentele justificative pot fi depuse doar pe suport hârtie. "Când depun cereri de rambursare a fondurilor UE, beneficiarii trebuie să aducă dovezi pentru toate cheltuielile eligibile efectuate în implementarea proiectului, precum: copii ale facturilor, ale contractelor încheiate, rapoarte de activitate, listele cu experţii implicaţi în derularea proiectului. Din cauza volumului uriaş de documente justificative, depunerea unei cereri de rambursare înseamnă de obicei predarea a 20-30 de bibliorafturi, iar în unele cazuri se poate ajunge chiar la 70 de bibliorafturi", menţionează sursa citată.

Tot de săptămâna viitoare vor fi făcute şi plăţi parţiale către beneficiarii care nu au depus unele documente justificative. Aceştia vor primi sumele aferente cheltuielilor eligibile care vor fi validate. Cheltuielile pentru care beneficiarii nu au depus toate documentele justificative vor fi decontate în cadrul următoarei cereri de rambursare, se mai arată în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MFE: Beneficiarii POS DRU vor depune doar documente în format electronic pentru a-şi încasa banii.
 Vizualizări articol: 594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MFE: Beneficiarii POS DRU vor depune doar documente în format electronic pentru a-şi încasa banii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei