Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 90 (5297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 40.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral în minivacanţa de 1 Mai

 

Peste 40.000 de turişti sunt aşteptaţi să petreacă pe litoral minivacanţa de 1 Mai şi Paşte, preţurile la cazare fiind cuprinse între 45 de lei de persoană pentru o noapte la un hotel de două stele şi 220 de lei de persoană la un hotel de cinci stele din Mamaia.

Patronatele hoteliere şi agenţiile de turism au pregătit oferte speciale, specifice fiecărui eveniment, dar şi pachete comune, care să includă întreaga perioadă 30 aprilie - 7 mai.

Pe litoralul românesc, preţurile la cazare încep de la 45 de lei de persoană pentru noapte, la un hotel de două stele din Mamaia.

Tot în staţiunea Mamaia, la hotelurile de trei stele preţurile pornesc de la 60 de lei de persoană pe noapte, în timp ce turiştii care se vor caza în această perioadă la un hotel de 4 stele au tarife care încep de la 100 de lei de persoană pe noapte. La hotelurile de cinci stele, tarifele pornesc de la 299 de lei de persoană pe noapte.

Hotelurile de patru şi cinci stele au pachete mai complexe, care, pe lângă cazare şi mic dejun, includ diverse servicii, precum acces la spa, fitness sau la piscină. Preţurile medii stabilite la aceste pachete la hotelurile de patru stele sunt de 320 lei pe noapte camera dublă standard, pentru doi adulţi, pentru sejururi de minimum două nopţi, 300 de lei pe noapte pentru sejururi de minimum trei nopţi şi 280 de lei pe noapte pentru sejururi de minimum patru nopţi.

De asemenea, sunt unităţi de cazare de patru stele care oferă discount-uri între 10 şi 30 la la sută la a treia noapte de cazare, iar pentru turiştii care se cazează cel puţin cinci nopţi în tarif este inclus prânzul în ziua de Paşte.

Cei care aleg să se cazeze la un hotel de cinci stele, camera dublă standard poate costa în jur de 3.500 de lei pentru doi adulţi, la un pachet de cinci nopţi de cazare, iar un duplex poate fi închiriat pentru 4.200 de lei şase nopţi, pentru patru adulţi. Oferta include mic dejun, prânz, acces la saună, jacuzzi, sală de fitness, piscină şi parcare.

Cei care aleg sudul litoralului - Costineşti, Neptun sau Vama Veche - vor plăti pentru o cameră dublă la o pensiune sau la un hotel de trei stele de la 80 de lei pentru o noapte, dar costurile urcă şi aici, în funcţie de oferte, până la 180 de lei - 220 de lei camera dublă pe noapte.

Preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, Corina Martin, spune că hotelierii şi agenţiile de turism au lansat oferte la nivelul tarifelor de anul trecut, iar astfel s-a înregistrat o creştere cu peste 20 % faţă de 2012 a cererii pentru pachetele turistice de 1 Mai şi Paşte.

"Ne aşteptăm la un număr record de peste 40.000 de turişti pe litoral", susţine Corina Martin.

Cei mai mulţi turişti sunt aşteptaţi, ca în fiecare an, la Mamaia. În staţiune vor fi deschise în 1 mai aproximativ 90 la sută din unităţile de cazare şi se aşteaptă ca aici să vină aproximativ 25.000 de turişti. Alte 10 - 20.000 de persoane sunt aşteptate în această perioadă la Vama Veche, Costineşti, Neptun şi Eforie, în toate staţiunile urmând să fie organizate concerte.

Astfel, în staţiunea Mamaia petrecerile vor fi deschise în 1 mai de parada maşinilor de epocă, la care vor putea fi admirate şi motociclete, maşini off-road şi de raliu şi autobuze etajate, care se vor deplasa pe traseul Mangalia - staţiunile din sudul litoralului - Eforie Sud - Eforie Nord - Constanţa - Mamaia - Năvodari. De asemenea, în perioada 1 - 5 mai va avea loc şi o expoziţie în aer liber, Expo Car Show "Conduceţi prudent", în faţa clubului Ego şi în parcarea acestuia, la care vor participa 15 branduri auto de top din România.

Tot în Mamaia vor fi organizate zeci de concerte, printre artiştii care vor evolua în cluburi fiind Pepe, DJ M.O.S., Cabron, Alex Velea, Corina, Amerie, Ruby, DJ Simon&Pascal, DJ Willy Monfret, iar între 3 şi 5 mai va fi organizat Festivalul de muzică electronică "The Mission 1st of May".

Mamaia va găzdui, în perioada 1 - 5 mai, şi FashionTV Summer Festival - eveniment de lansare a sezonului estival, la care se adaugă petreceri Fashion TV în cluburile de pe litoral, deschise special pentru această minivacanţă.

Şi în celelalte staţiuni de pe litoral vor avea loc diferite manifestări şi petreceri pentru turiştii care vor veni la mare în minivacanţa de 1 Mai. Astfel, la Eforie vor fi organizate petreceri câmpeneşti, concerte de muzică pop, rock şi folclor, "crosul litoralului", dar şi un concurs de ciclism, în timp ce în Mangalia va fi organizat Festivalul Florilor, iar plaja dintre staţiunile Venus şi Saturn va găzdui concerte de muzică electronică.

Atât la Mangalia, cât şi la Mamaia şi Constanţa va fi oficiată Slujba de Înviere pe plajă, Lumina sfântă fiind adusă de la Ierusalim.

Cei care aleg să îşi petreacă minivacanţa de 1 Mai în Delta Dunării se vor putea caza la tarife care încep de la 90 - 100 de lei de persoană pentru o noapte la o pensiune de trei stele. La o pensiune sau hotel plutitor de patru stele, tarifele variază între 185 - 200 de lei de persoană pe noapte. Cazarea se face în cameră dublă cu pensiune completă, iar în preţ intră foc de tabără, croazieră în Deltă, echitaţie, fitness, saună sau karaoke.

"Ne bucurăm de un grad de ocupare de 80 la sută în unităţile de cazare din Delta Dunării pentru perioada 1 Mai şi de un grad de ocupare de 90 la sută în perioada Paştelui", spune vicepreşedintele Asociaţiei Patronatului în Turism din Delta Dunării, Dragoş Gociman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 40.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral în minivacanţa de 1 Mai.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 40.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral în minivacanţa de 1 Mai0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei