Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 88 (5295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Le Monde: Agenţii de pază de la Luvru, exasperaţi de hoţii de buzunare minori români

 

Agenţii de pază de la muzeul Luvru - care, săptămâna trecută, au făcut grevă timp de 24 de ore, fapt care a dus la închiderea instituţiei - sunt "exasperaţi" faţă de "creşterea exponenţială" a furturilor din buzunare comise de persoane originare din România, relatează ziarul Le Monde.

Aproape 200 de angajaţi au hotărât pentru prima dată miercuri, 10 aprilie, să îşi exercite dreptul de a întrerupe activitatea. Muzeul Luvru din Paris a fost redeschis o zi mai târziu, în prezenţa unor echipaje de poliţie suplimentare.

"Noi suntem depăşiţi de evenimente, cu nervii la pământ", a declarat pentru publicaţia franceză Gary Guillaud, care, de 11 ani, lucrează ca supraveghetor de sală la muzeu. "Unii colegi, mai ales din personalul feminin, vin la lucru cu frica în sân", a adăugat Christelle Guyader, o delegată a sindicatului angajaţilor.

Angajaţii au declarat că sunt exasperaţi de contactul zilnic cu hoţii de buzunare din muzeu, care le adresează numeroase insulte sau îi supun intimidărilor. Un agent a evocat chiar încercări de corupere. "Mi s-a spus: «Îţi dau 20 de euro, iar tu lasă-mă să lucrez»", a spus agentul.

Numărul exact al hoţilor care trec în fiecare zi pragul Muzeului Luvru este imposibil de stabilit, scrie Le Monde. Prefectura poliţiei vorbeşte de o medie de 15 persoane pe zi şi confirmă o prezenţă în "valuri". "Hoţii de buzunare au dispărut la sfârşitul anului trecut, dar au revenit în număr mare în februarie şi martie", confirmă direcţia Prefecturii. Conform sindicatelor, între 30 şi 50 de hoţi de buzunare operau în fiecare zi, până săptămâna trecută, în sălile muzeului.

De altfel, Parchetul din Paris a deschis o anchetă preliminară în acest sens în octombrie 2012.

Potrivit poliţiei franceze, grupările organizate de hoţi de buzunare, care includ numeroase fete, sunt constituite din persoane originare din România, care trăiesc în Seine-Saint-Denis.

Este dificil de aflat câţi vizitatori au devenit victimele hoţilor. Adesea originari din Asia, ei nu depun plângere la comisariat şi se limitează să semnaleze furtul la recepţia muzeului. Cele 80 de plângeri înregistrate din ianuarie (o medie de 1,5 pe zi) nu reflectă realitatea.

Iar dacă arestările au loc zilnic (150 de la începutul lui ianuarie), aproximativ zece pe lună au şi consecinţe judiciare. Hoţii sunt în general minori sau susţin că sunt minori, iar persoanele cu vârsta sub 13 ani sunt imposibil de pus sub acuzaţie.

Aproximativ 20 de poliţişti supraveghează în prezent zona înconjurătoare şi intrarea de la muzeu, dar reprezentanţii instituţiei spun că acest lucru ar trebui să se întâmple mereu. Potrivit Le Monde, începând din luna mai, poliţişti români vor patrula alături de cei francezi pentru a lupta împotriva hoţilor de buzunare.

Pe lângă prezenţa poliţiştilor, efectivele agenţilor de pază din interiorul muzeului urmează să fie reorganizate, iar accesul în muzeu va fi interzis pentru persoanele identificate anterior ca fiind hoţi de buzunare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Le Monde: Agenţii de pază de la Luvru, exasperaţi de hoţii de buzunare minori români.
 Vizualizări articol: 831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Le Monde: Agenţii de pază de la Luvru, exasperaţi de hoţii de buzunare minori români5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei