Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 85 (5292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Robert Cazanciuc, nominalizat ministru al Justiţiei, procuror din 1996 şi secretar general MAE

 

Robert Cazanciuc, procuror din 1996 şi secretar general la Ministerul Afacerilor Externe din 2009, şi-a dat demisia din magistratură pentru a fi nominalizat ca ministru al Justiţiei de către premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi, că va propune numirea lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei după ce va fi emis decretul de eliberare din magistratură a acestuia, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii luând act de demisia lui din funcţia de procuror.

Victor Ponta a spus că l-a informat joi dimineaţă pe preşedintele Traian Băsescu despre propunerea ca Robert Cazanciuc să preia funcţia de ministru al Justiţiei, premierul menţionând că şeful statului "nu a avut niciun fel de obiecţie".

Preşedintele Traian Băsescu ar urma să dea decretul de numire a lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei după ce va primi de la CSM cererea de eliberare din funcţia de procuror al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. După decretul de numire în funcţie, Cazanciuc va depune jurământul ca ministru al Justiţiei.

Robert Cazanciuc a fost numit secretar general al Ministerului Afacerilor Externe în 15 aprilie 2009, obţinând un nou mandat în această funcţie în 21 mai 2012.

Cazanciuc s-a născut la 26 noiembrie 1971, la Ploieşti, este căsătorit şi are doi copii. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, în 1995 şi Institutul Naţional al Magistraturii, un an mai târziu. Şi-a început cariera profesională ca procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria SAI, responsabil cu supravegherea urmăririi penale.

Din 1998, Robert Cazanciuc s-a transferat la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie, unde a lucrat timp de doi ani ca procuror în cadrul Biroului pentru relaţia cu mass-media, iar din 2000 până în 2001 a fost purtător de cuvânt al aceluiaşi Parchet.

În perioada 2001-2004, Robert Cazanciuc a fost director general şi apoi subsecretar de stat în cadrul Corpului de Control al primului ministru. Ca subsecretar de stat a coordonat echipa de elaborare a Acordului de cooperare administrativă cu Oficiul de Luptă Anti-Fraudă.

Cazanciuc a mai ocupat funcţiile de secretar de stat la Departamentul Implementare Programe şi Ajustare Structurală, în 2004, şi de director general adjunct la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în 2005. Apoi, până în 2008, a fost procuror şef al Biroului pentru relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Robert Cazanciuc are, potrivit ultimei sale declaraţii de avere, un apartament în Bucureşti, o casă la Chitila şi două maşini, dar şi un credit la bancă în valoare de 108.000 de euro.

Conform declaraţiei de avere din mai 2012, Cazanciuc are un teren intravilan în suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, cumpărat în anul 2003, la Chitila (Ilfov) şi un teren agricol de 8.000 de metri pătraţi, cumpărat tot în 2003, în localitatea Râfov (Prahova).

De asemenea, Cazanciuc are un apartament de 61 de metri pătraţi în Bucureşti, cumpărat în 1994 şi o casă de 233 de metri pătraţi, construită în 2010, la Chitila.

Cazanciuc are şi două maşini - un Citroen achiţionat în 2009, în leasing, şi un autoturism Land Rover cumpărat în 2008, conform declaraţiei sale de avere din mai 2012.

În precedenta declaraţie de avere, din iunie 2011, postată pe site-ul CSM, Cazanciuc a menţionat şi un credit bancar în valoare de 108.000 de euro, contractat în anul 2008 şi scadent în 2038.

În aceeaşi declaraţie de avere, Cazanciuc menţionează un venit anual de 210.637 de lei, încasat de la MAE, şi un venit de 67.238 de lei, obţinut de soţia sa de la Tarom.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Robert Cazanciuc, nominalizat ministru al Justiţiei, procuror din 1996 şi secretar general MAE.
 Vizualizări articol: 646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Robert Cazanciuc, nominalizat ministru al Justiţiei, procuror din 1996 şi secretar general MAE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei