Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 81 (5288)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inundaţii în România: Peste 7.000 de hectare de terenuri agricole şi 3.000 de hectare de păşuni afectate

 

Peste 7.000 de hectare de terenuri agricole, 3.000 de hectare de păşuni şi 1.000 de hectare de păduri au fost afectate de inundaţii, pompierii, jandarmii şi poliţiştii intervenind în mai multe localităţi din judeţele Buzău, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Dolj, Mureş şi Vrancea, a anunţat ieri MAI.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), duminică nu au fost raportate localităţi izolate complet de ape, în care să nu se poată ajunge sau interveni, nu sunt persoane izolate sau evacuate şi nu au fost înregistrate urgenţe medicale sau alte situaţii deosebite.

În ultimele două zile au fost înregistrate o locuinţă distrusă şi alte trei inundate, pompierii salvatori intervenind pentru scoaterea apei.

"În localităţile expuse fenomenelor hidrometeorologice efectele au constat îndeosebi în inundarea unor suprafeţe de terenuri agricole, păşuni, păduri, afectarea unor poduri sau podeţe, ori a unor segmente de drumuri comunale sau judeţene", a precizat Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat de presă.

 În localităţile afectate de ploi şi inundaţii, intervenţiile sunt coordonate de comitetele pentru situaţii de urgenţă.

În judeţul Buzău, drumul comunal 159 Lopătari-Ploştina a fost redat parţial circulaţiei, iar prin ordin al prefectului a fost restricţionată circulaţia pentru autovehicule de peste 3,5 tone.

În judeţul Dolj, în portul Bechet a fost realizat sâmbătă un dig din saci cu nisip pe o lungime de 50 de metri, în zona platformei de acces la ferry-boat.

În judeţul Călăraşi, prefectul a dispus interzicerea circulaţiei pe trei poduri, două afectate de apele râului Argeş, în localităţile Mitreni şi Radovanu, şi un altul din localitatea Budeşti, în pericol de a fi inundat.

În judeţul Vrancea, spre localitatea Nereju, circulaţia se desfăşoară în continuare pietonal sau pe drumuri forestiere ocolitoare. Pe drumul judeţean 205D Paltin-Nereju, prefectul a dispus restricţionarea circulaţiei pentru maşinile de peste 7,5 tone, a precizat MAI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inundaţii în România: Peste 7.000 de hectare de terenuri agricole şi 3.000 de hectare de păşuni afectate.
 Vizualizări articol: 877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Inundaţii în România: Peste 7.000 de hectare de terenuri agricole şi 3.000 de hectare de păşuni afectate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei