Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 74 (5281)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proprietarii de păduri aflate în parcuri naturale şi arii protejate vor fi despăgubiţi

 

Proprietarii de păduri aflate în parcuri naturale, în arii protejate sau cu rol strategic vor fi despăgubiţi, măsura urmând să fie inclusă în noul Cod Silvic, a anunţat, ieri, la Bistriţa, ministrul delegat pentru Ape şi Păduri, Lucia Varga, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Vom introduce despăgubiri pentru proprietarii pădurilor care deţin păduri în zona parcurilor naturale, a ariilor protejate, pe marginea cursurilor de apă sau păduri cu rol strategic. Vrem să le dăm compensaţii. Perioada în care vom începe să acordăm aceste compensaţii trebuie să o evaluăm pentru că trebuie să identificăm sumele şi să vedem cuantumul lor şi să vedem cum putem bugeta aceste sume", a declarat Varga într-o conferinţă de presă.

Lucia Varga a spus că, după ce va prezenta în Guvern draftul noului Cod Silvic, va urma o lună de dezbateri publice pe articole, urmând ca apoi să existe un proiect de lege care va fi înaintat Parlamentului.

Ea a făcut aceste declaraţii după ce s-a întâlnit cu primarii din judeţul Bistriţa-Năsăud, cărora le-a prezentat modificările aduse noului Cod Silvic.

Mai mulţi primari care au păduri pe raza Parcului Naţional Munţii Rodnei au întrebat-o pe Lucia Varga dacă primăriile pe care le conduc vor primi măcar acum despăgubiri pentru pădurile aflate în zonă.

Parcul Naţional Munţii Rodnei este cel mai mare parc naţional din ţară, având o suprafaţă de 47.177 de hectare, din care 80 la sută în judeţul Bistriţa-Năsăud şi 20 la sută în judeţul Maramureş. Conform unor evaluări făcute de Administraţia Parcului, cele 21 de primării din ambele judeţe care au proprietăţi pe raza Parcului Naţional Munţii Rodnei ar avea dreptul la despăgubiri anuale de 8,3 milioane de lei întrucât nu au voie să exploateze pădurea în anumite zone strict protejate de lege.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proprietarii de păduri aflate în parcuri naturale şi arii protejate vor fi despăgubiţi.
 Vizualizări articol: 1044 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proprietarii de păduri aflate în parcuri naturale şi arii protejate vor fi despăgubiţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PRECIZARE trimis de
(30 mar 2013, 13:57:03
D-NA MINISTRU,
V-ATI TREZIT CAM TARZIU,PADURILE STRATEGICE GRANICERESTI,AU DISPARUT DEMULT!
CA SI UNELE ARII PROTEJATE SI REZERVATII.ALTE DETALII LA OC.SILVICE POJORATA SI BREAZA!VA URMA!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei