Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 67 (5274)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ambasadorul României, convocat urgent la MAE ungar după declaraţiile lui Victor Ponta -

 

Ambasadorul României la Budapesta a fost convocat de urgenţă la sediul Ministerului ungar de Externe pentru a oferi explicaţii în legătură cu declaraţiile premierului Victor Ponta privind instituirea de către UE a mecanismului de control doar din cauza Ungariei, relatează MTI.

Secretarul de stat din MAE ungar Eniko Gyori a declarat că ambasadorul român, Alexandru Victor Micula, a fost convocat joi, de urgenţă, la biroul său, pentru a oferi explicaţii în legătură cu declaraţiile făcute de premierul Victor Ponta.

 Gyori a transmis nemulţumirea Ungariei faţă de afirmaţiile făcute de Victor Ponta marţi, exprimând "şocul" în legătură cu aceste declaraţii.

 Gyori a făcut referire la recentul acord încheiat între Budapesta şi Bucureşti prin care s-a stabilit că liderii celor două state vor evita să transmită mesaje în presă şi vor rezolva disputele bilaterale prin canale diplomatice.

 Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că scrisoarea celor patru state membre care solicitau înfiinţarea unui mecanism pentru salvgradarea valorilor democratice se referea la Ungaria, nu la România, şi s-a arătat deranjat de faptul că este confundat cu premierul Ungariei, Viktor Orban. Declaraţia premierului român a fost făcută la Adevărul Live, în contextul în care el a exprimat necesitatea ca Uniunea Europeană să stabilească nişte standarde clare pentru România atunci când, de exemplu, se pune problema respectării statului de drept, în situaţii când trebuie un vot "jumătate plus 1" sau când este vorba de demnitarul care reprezintă statul la reuniunea Consiliului, respectiv preşedintele sau primul-ministru. Legat de aceasta, Ponta a spus că scrisoarea trimisă recent de miniştrii de Externe din Germania, Finlanda, Danemarca şi Olanda către preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, nu se referea la România, ci la Ungaria.

"Eu am înţeles scrisoarea celor patru ca referindu-se la vecinii noştri din Ungaria. În România, a fost aşa un fel de entuziasm: <<Uite, se întâmplă ceva şi cu... >> Eu nu cred că s-a referit la România, dar cred că, dacă nu suntem atenţi, se va merge pe un principiu politic: <<Dom'le, unul de la ei şi unul de la noi>>. Adică, dacă e domnul Orban de la populari, hai să fie cineva şi din România, de la socialişti, şi cred că e incorect faţă de România, pentru că în România nu s-a modificat nici o virgulă din Constituţie în timp ce în Ungaria se tot schimbă Constituţia, pentru că în România există libertatea presei şi n-a modificat nimic legislativ şi nu va modifica nimic legislativ legat de libertatea presei, pentru că în România Banca Naţională chiar e independentă şi respectată de toată lumea - aţi văzut că şi eu mă duc la Banca Naţională, mă sfătuiesc cu domnul Isărescu, şi domnul preşedinte, şi toată lumea - deci nu seamănă nici un fel situaţia din România cu cea din Ungaria. Eu nu vreau să fim băgaţi în aceeaşi oală", a spus premierul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasadorul României, convocat urgent la MAE ungar după declaraţiile lui Victor Ponta -.
 Vizualizări articol: 1233 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ambasadorul României, convocat urgent la MAE ungar după declaraţiile lui Victor Ponta -5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei