Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 65 (5272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MMFPSPV: Asistenţa socială trebuie să redevină prioritate naţională şi europeană

 

Problemele fundamentale ale asistenţei sociale rămân finanţarea şi deficitul de personal însă acest domeniu trebuie să redevină prioritate naţională şi europeană, pentru ajutarea celor care nu se pot ajuta singuri, transmite MMFPSPV, marţi, de Ziua Mondială a Asistenţei Sociale.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a transmis un mesaj de Ziua Mondială a Asistenţei Sociale (a treia marţi a lunii martie), arătând că, în ciuda unor rezultate clare înregistrate în ultimii 20 de ani, problemele fundamentale ale domeniului rămân finanţarea şi deficitul de personal.

"Trebuie să fim conştienţi că investiţia în asistenţa socială este o investiţie în bunăstarea actuală şi viitoare a societăţii noastre. Investiţia în asistenţa socială duce la evitarea blocajelor sociale şi la menţinerea unei societăţi solidare. În domeniul resurselor umane, este cunoscut faptul că avem nevoie de încă cel puţin 10.000 de persoane care să lucreze în sistemul de asistenţă socială, cel mai mare deficit fiind înregistrat în zona de servicii sociale", se arată într-un comunicat transmis de MMFPSPV cu această ocazie.

Instituţia precizează că asistenţa socială este domeniul care este legat intrinsec de oamenii aflaţi în situaţia de marginalizare socială sau care riscă excluderea socială, iar planificarea strategică a sistemului - pentru a deservi, prin politicile promovate, interesele celor care au nevoie de sprijin pentru a-şi depăşi circumstanţele - este o preocupare constantă a ministerului.

"Privită cu cinism ca povară a societăţii uneori, asistenţa socială trebuie să redevină ceea ce este în cadrul domeniul social - prioritate naţională şi europeană pentru ajutarea celor care nu se pot ajuta singuri", se mai arată în comunicat.

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali organizează, în perioada 15 - 31 martie, la nivel naţional, mai multe evenimente sub egida "Responsabilitate, Comunitate, Participare Socială", pentru a readuce în atenţia autorităţilor, dar şi a publicului larg, faptul că asistenţii sociali sunt persoanele care aduc plusvaloare societăţii şi că activitatea pe care aceştia o desfăşoară are o importanţă însemnată în stabilirea echilibrului social.

"Într-o societate afectată tot mai mult de criza economică, rolul asistentului social devine unul extrem de important şi ar trebui ca acestei profesii să i se acorde o atenţie sporită. 40,3 la sută dintre români trăiesc la limita sărăciei, 49,1 la sută dintre copiii români sunt afectaţi de acest fenomen iar în sistemul de asistenţă socială deficitul de personal este de cel puţin 10.000 de persoane. Acest tablou este completat de faptul că doar 5.000 din cei 30.000 de absolvenţi de asistenţă socială din perioada 1994 - 2012 lucrează în sistem, majoritatea în cel public", se arată într-un alt comunicat, remis de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali.

Prin intermediul sucursalelor teritoriale, Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali va organiza evenimente prin care specialiştii să poată face cunoscută importanţa profesiei de asistent social şi să dezbată, la nivel local, problemele cu care se confruntă şi provocările la care trebuie să răspundă pe termen scurt şi mediu.

Concluziile strânse în urma activităţilor programate pentru "Zilele Asistenţei Sociale" 2013 vor fi prezentate la sfârşitul lunii martie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MMFPSPV: Asistenţa socială trebuie să redevină prioritate naţională şi europeană.
 Vizualizări articol: 749 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MMFPSPV: Asistenţa socială trebuie să redevină prioritate naţională şi europeană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei