Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 52 (5259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MEN consideră blândă sancţiunea în cazul profesorului care a fi întreţinut relaţii sexuale în şcoală

 

MEN consideră blândă decizia Consiliului de Administraţie al Colegiului "Traian Vuia" din Satu Mare în cazul profesorului care s-a filmat cu telefonul mobil în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu o femeie în incinta unităţii, precizând că legea permite chiar desfacerea contractului de muncă.

Consiliul de Administraţiei al Colegiului Tehnic "Traian Vuia" a decis, vineri, în cazul profesorului Ioan Sabău, suspendarea pe trei ani a dreptului de înscriere la concursuri pentru ocuparea unei funcţii didactice superioare sau de conducere, îndrumare şi control şi o suspendare pe doi ani a dreptului de înscriere pentru obţinerea gradelor didactice. Profesorul are un termen de 15 zile pentru a depune contestaţie, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Satu Mare, Mariana Brumboiu.

La aflarea sancţiunii, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) şi-a anunţat dezacordul faţă de aceasta. "Ministerul Educaţiei Naţionale îşi exprimă dezacordul faţă de sancţiunea aprobată de Consiliul de Administraţie (CA) al Colegiului Tehnic «Traian Vuia» din Satu Mare în cazul profesorului de educaţie fizică şi sport care s-a filmat într-o postură indecentă, în incinta unităţii de învăţământ. Consiliul de Administraţie al acestei unităţi de învăţământ a hotărât doar ca profesorul să nu poată ocupa, timp de trei ani, funcţii de conducere în învăţământ şi să nu poată participa, timp de doi ani, la examenele de promovare în grad didactic. Ministerul Educaţiei Naţionale consideră că asemenea comportamente exhibate cu nonşalanţă în mediul şcolar sunt intolerabile, iar sancţiunile trebuie să fie pe măsura abaterilor de la moralitate, regulamente şi reglementări legale. În acest sens, Legea Educației nr. 1/2011 permite aplicarea mai multor tipuri de sancţiuni, până la desfacerea contractului de muncă", se arată într-un comunicat al MEN, remis luni agenţiei MEDIAFAX.

Reprezentanţii ISJ Satu Mare au declanşat, la începutul lunii februarie, o anchetă după ce în presa locală au apărut imagini cu un profesor de la Colegiului Tehnic "Traian Vuia" din Satu Mare care întreţinea sexuale în incinta unităţii de învăţământ.

Profesorul de sport s-a filmat în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu o femeie, iar imaginile au apărut în presă. Imaginile cu profesorul de sport ar fi fost surprinse într-o anexă a sălii de sport a Colegiului "Traian Vuia".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MEN consideră blândă sancţiunea în cazul profesorului care a fi întreţinut relaţii sexuale în şcoală.
 Vizualizări articol: 559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MEN consideră blândă sancţiunea în cazul profesorului care a fi întreţinut relaţii sexuale în şcoală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei