Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 52 (5259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Arafat: Între 6.000 şi 8.000 de români sunt diagnosticaţi cu scleroză multiplă

 

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat luni că între 6.000 şi 8.000 de români suferă de scleroză multiplă, precizând că pentru asigurarea tratamentului este alocată suma de aproximativ 96 de milioane de lei.

Raed Arafat a spus, la conferinţa "Trăind cu scleroză multiplă în România", organizată de agenţia de presă MEDIAFAX şi Societatea de Scleroză Multiplă din România, că nu toţi cei până la 8.000 de români diagnosticaţi cu scleroză multiplă au nevoie de tratament.

Secretarul de stat a precizat că, în prezent, 2.300 de pacienţi beneficiază de tratament prin programul naţional pentru scleroză multiplă, iar pe lista de aşteptare sunt 500 de persoane.

Anul trecut, în programul naţional pentru scleroză multiplă au fost daţi 96 de milioane de lei, reprezentând aproape jumatate din suma alocată pentru bolile rare, iar anul acesta a fost alocată o sumă asemănătoare, a mai spus Arafat.

Secretarul de stat a menţionat că există o comisie care analizează programele de sănătate finanţate de la buget, pentru o reaşezare a lor şi pentru scurtarea listelor de aşteptare. Totodată, prin crearea Agenţiei de Programe în cadrul Ministerului Sănătăţii, fiecare program va avea un manager.

"Eu personal pot să spun că înţeleg perfect situaţia şi ce aţi explicat este mai mult decât clar. Preferabil este să avem oameni care trăiesc normal şi nu sunt afectaţi de boală. Dacă putem să-i ajutăm, este extrem de important să rezolvam această problemă. Nu pot să spun că de mâine cele 500 de cazuri intră pe listă (în tratament, n.r.), asta ar însemna să mint. Dar e o realiatate că la nivel de minister există intenţia de reaşezare a programelor", a spus Raed Arafat.

Conferinţa-masă rotundă cu tema "Trăind cu scleroză multiplă în România", organizată de agenţia de presă MEDIAFAX şi Societatea de Scleroză Multiplă din România, are ca scop identificarea soluţiilor, având alături toate părţile implicate, astfel încât să se găsească metodele prin care terapia adecvată tuturor pacienţilor care suferă de această boală să fie aplicată imediat ce aceştia au fost diagnosticaţi, precum şi includerea lor cât mai rapid şi eficient în programul Casei Naţionale de Asigurări.

Problemele cu care se confruntă pacienţii diagnosticaţi cu scleroză multiplă în România sunt analizate în cadrul conferinţei împreună cu secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, secretarul de stat din Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice Codrin Scutaru, preşedintele Societăţii de Neurologie din România, prof. dr. Ovidiu Băjenaru, preşedintele Societăţii de Scleroză Multiplă din România, Laurenţiu Lazăr, Vasile Cepoi, consilierul premierului Victor Ponta, Mihaela Bardoş, director de programe în Ministerul Sănătăţii, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, Gheorghe Iana, şi europarlamentarii Petru Luhan şi Cristian Buşoi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arafat: Între 6.000 şi 8.000 de români sunt diagnosticaţi cu scleroză multiplă.
 Vizualizări articol: 626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Arafat: Între 6.000 şi 8.000 de români sunt diagnosticaţi cu scleroză multiplă1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei