Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 51 (5258)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Corlăţean la Sky News: Românii trebuie să aibă din 2014 în M.Britanie drepturile tuturor europenilor

 

Ministrul de Externe Titus Corlăţean a declarat duminică, la postul britanic Sky News, că românii care merg în Regatul Unit trebuie să se bucure din ianuarie 2014 de aceleaşi drepturi ca toţi ceilalţi cetăţeni europeni şi la fel ca drepturile de care beneficiază cetăţenii britanici în ţările UE.

Corlăţean a fost întrebat despre discuţiile din Marea Britanie referitoare la restricţionarea accesului pentru români şi bulgari la unele beneficii sociale, cum ar fi sistemul naţional de asigurări de sănătate şi care a fost poziţia pe care a transmis-o oficialilor de la Londra cu privire la acest subiect.

"Poziţia noastră a fost clară. Nu este doar o poziţie a României, ci este o poziţie europeană. Pentru acei cetăţeni europeni care respectă regulile, directiva europeană, regulile europene şi naţionale, cred că nu trebuie luate în calcul numai obligaţii, ci şi drepturi. Cred că acesta este tratamentul corect, care este de altfel aplicabil şi cetăţenilor britanici din toate statele membre UE. Cred că tot ceea ce funcţionează pentru britanici trebuie să funcţioneze şi pentru ceilalţi europeni, incluzând şi românii", a spus Corlăţean.

De asemenea, întrebat dacă are în vedere acţiuni legale dacă aceste drepturi le vor fi negate românilor în Marea Britanie, Corlăţean a arătat că a primit asigurări de la oficialii britanici că vor aplica Directiv 38 în domeniu şi că nu crede că dacă legislaţia europeană va fi respectată e nevoie de o discuţie privind sancţiuni legale.

Totodată, el a subliniat că românii nu trebuie consideraţi imigranţi în Marea Britanie, deoarece sunt cetăţeni europeni.

"Noi nu vorbim despre români ca imigranţi, noi suntem cetăţeni europeni. Noi suntem cetăţeni europeni, aşadar avem drepturile noastre legitime în conformitate cu Tratatele UE", a spus Corlăţean, care a insistat că a primit asigurări din partea Guvernului britanic că restricţiile de muncă vor fi ridicate începând cu 1 ianuarie 2014.

El a amintit că românii din Marea Britanie au contribuit la construcţia facilităţilor sportive pentru Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 şi că majoritatea sunt bine integraţi în societatea britanică, plătindu-şi contribuţiile şi taxele.

Întrebat dacă dezbaterea din Marea Britanie nu are şi elemente rasiste având în vedere citarea cifrelor despre rata criminalităţii a românilor din această ţară, Corlăţean a menţionat că nu e de acceptat transferarea responsabilităţii pentru infracţiunile unora dintre cetăţenii români către întreaga comunitate.

Ministrul român a adăugat şi că cea mai mare parte a acestor infracţiuni nu sunt în categoria celor grave. "Aceia care au făcut infracţiuni trebuie să fie pedepsiţi, dar eu nu fac greşeala, de exemplu, de a-i asimila pe huliganii din fotbalul britanic cu toţi britanicii, ar fi absurd", a mai spus Corlăţean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corlăţean la Sky News: Românii trebuie să aibă din 2014 în M.Britanie drepturile tuturor europenilor.
 Vizualizări articol: 701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Corlăţean la Sky News: Românii trebuie să aibă din 2014 în M.Britanie drepturile tuturor europenilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei