Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 48 (5255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Posturile vacante din asistenţă socială pot fi ocupate cu condiţia încadrării în cheltuieli

 

Posturile vacante din asistenţă socială ar putea fi ocupate prin concurs, cu condiţia încadrării în cheltuielile de personal aprobate, măsura fiind prevăzută într-un proiect de hotărâre pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV).

Proiectul de hotărâre privind ocuparea posturilor vacantate după 1 ianuarie 2013 pentru personalul din sistemul de asistenţă socială prevede că se aprobă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacantate pentru personalul din sistemul de asistenţă socială, cu condiţia încadrării în cheltuielile de personal aprobate.

Aceste prevederi se aplică autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi serviciilor sociale administrate şi acordate de acestea.

"În limita posturilor vacantate, nominalizarea posturilor pe categorii profesionale, în vederea ocupării prin concurs sau examen, este de competenţa ordonatorului de credite, cu aprobarea ordonatorului principal de credite", se arată în proiectul de act normativ pus în dezbatere publică.

Iniţiatorii proiectului de act normativ precizează, în nota de fundamentare care însoţeşte documentul, că există locuri de muncă în care lipsa personalului de specialitate, cum ar fi îngrijitorii, asistenţii sociali, asistenţii medicali, educatorii, psihologii, dar şi a personalului auxiliar tehnic şi de întreţinere, face imposibilă asigurarea activităţilor minime de asistenţă şi îngrijire, de recuperare şi reabilitare specifice unei instituţii/unităţi de asistenţă socială, mai ales în cazul centrelor rezidenţiale.

În 2012, din datele colectate de direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului (DGASPC) şi comunicate Ministerului Muncii, numărul total de posturi vacante din sistemul de asistenţă socială era de aproximativ 10.500, din care 6.359 posturi în cadrul serviciilor publice organizate la nivel de judeţ, iar diferenţa de 4141, posturi din cadrul serviciilor publice de asistenţă socială de la nivel local.

Din numărul total de posturi vacante, numai în centrele rezidenţiale era înregistrat un deficit de 4.329 posturi.

Proiectul de act normativ va fi în dezbatere publică până în 7 martie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Posturile vacante din asistenţă socială pot fi ocupate cu condiţia încadrării în cheltuieli.
 Vizualizări articol: 776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Posturile vacante din asistenţă socială pot fi ocupate cu condiţia încadrării în cheltuieli0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei