Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 43 (5250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vaslui: Alcoolemie de 1,3 la mie pentru şoferul maşinii implicate într-un accident cu şase morţi

 

Şoferul maşinii implicate în cel mai grav accident de circulaţie care a avut loc anul trecut în judeţul Vaslui, în urma căruia şase persoane şi-au pierdut viaţa, avea o alcoolemie de 1,3 la mie în sânge şi 1,8 la mie în urină, au stabilit medicii legişti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, tânărul de 29 de ani aflat la volanul maşinii implicate în accidentul de anul trecut dintre localităţile Bădeana şi Tutova, în urma căreia şase persoane şi-au pierdut viaţa, era într-o stare avansată de ebrietate, dovadă fiind rezultatele comunicate în acest caz de Institutul de Medicină Legală.

 Analizele de laborator au scos în evidenţă faptul că şoferul avea o alcoolemie de 1,3 g/litru alcool pur în sânge şi 1,8 g/litru alcool pur în urină, în condiţiile în care limita legală este 0,8 g/litru alcool pur în sânge.

 "Raportul medico-legal cu privire la accidentul soldat cu decesul a şase persoane relevă faptul că şoferul avea, la momentul producerii accidentului, o alcoolemie de 1,3 grame la mie alcool pur în sânge şi 1,8 grame la mie alcool pur în urină. Având în vedere că în acest caz a intervenit decesul conducătorului auto, dosarul a fost finalizat cu neînceperea urmării penale", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

 Şase persoane, între care şi un copil de 14 ani, au murit într-un grav accident de circulaţie care a avut loc în cursul anului 2012 pe teritoriul comunei vasluiene Tutova, pe drumul european E 581, după ce a şoferul maşinii a pierdut controlul asupra direcţiei şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

 Cele şase victime petrecuseră în noaptea premergătoare accidentului într-un bar din Tutova, iar spre dimineaţă, în jurul orei 5.00, au plecat spre Bârlad.

 Persoanele aflate în bar au declarat anchetatorilor că tânărul de 29 ani care s-a urcat la volan consumase şi el băuturi alcoolice.

 "Probabil aşa se explică cum conductorul auto a părăsit partea carosabilă pe un drum în aliniament, necirculat la acea oră şi fără a fi acoperit cu polei, gheaţă sau zăpadă. Practic, după ce maşina a ieşit în decor, s-a lovit de trei sălcii dintr-o lizieră de pe marginea drumului, după care s-a răsturnat. Trei dintre victime, printre care şi o tânără de 31 ani care a mai supravieţuit puţin timp după accident, au fost proiectate afară din autoturism", a precizat Mihaela Ştraub.

 În urma cercetărilor la faţa locului, poliţiştii au mai constatat că acul vitezometrului autoturismului implicat în accident a rămas blocat la 137 km/h. Deşi iniţial fuseseră identificate doar două dintre victime, respectiv şoferul şi femeia de 31 ani, iubita acestuia, ulterior s-a stabilit şi identitatea celorlalte patru persoane, şi anume un băiat de 14 ani din Bârlad, un adolescent de 17 ani din comuna gălăţeană Ghidigeni, un tânăr de 32 de ani cu domiciliul în Bârlad şi un bărbat de 43 ani din Perieni, toţi fiind rude sau prieteni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaslui: Alcoolemie de 1,3 la mie pentru şoferul maşinii implicate într-un accident cu şase morţi.
 Vizualizări articol: 626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vaslui: Alcoolemie de 1,3 la mie pentru şoferul maşinii implicate într-un accident cu şase morţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei